Opiskelijatarinat

autonkuljettaja-juttu
Juho ja Tuomas lastaavat kuormaa ammattilaisen malliin.
Juho Kuoppamäki 18 v. ja Tuomas Kalliokoski 17 v. tekevät Hyrian kuorma-autolla tottuneesti harjoitteluun kuuluvia ajoja lähiseudulla. Molemmat nuoret valmistuivat Hyrian logistiikka-alalta autonkuljettajiksi keväällä 2013.

Haaveammattiin tien päälle
Juholle ja Tuomakselle on ollut pienestä pitäen selvillä, että he haluavat olla rekkakuskin työtehtävissä. Opiskelupaikka löytyi läheltä Riihimäeltä ja opinnot ovat olleet mieluisia nuorille miehille. Vapaa-aikanakin molemmat ovat tulevan ammatin parissa. Tuomas toteaa asiasta, että ”Olen usein sukulaiseni maansiirtoyrityksen hallilla auttelemassa ja toisinaan lähden mukaan ajokeikoille, isän tai enon matkaan”.

Opetus on käytännönläheistä
Käytännön tehtävät ja harjoitukset, jotka liittyvät tulevan ammattiin ovat kiinnostavia. Kirjoista pänttääminen yleisissä aineissa on ollut haastavaa, mutta niistäkin selviää, kun mielessä siintää kuljettajan itsenäinen ja vastuullinen työ. ”Uskon, että alalla riittää aina töitä ammattitaitoiselle kuljettajalle”, toteaa Juho tulevasta ammatistaan.

Teoriatunneilla käydään laaja-alaisesti ammatin hallintaan liittyen faktoja läpi. ”Kyllä sitä nyt jo tajuaa, että tässä ammatissa ei vain ajeta autoa, tähän kuuluu paljon muutakin. Mm. tarkat ajo- ja lepoaikasäädökset sekä ohjeet ja rajat kuljetusten mitoista ja painoista ovat osa kuljettajan arkea”, toteaa Tuomas.

Terveiset yhteishaussa Hyriaan hakeville
”Hyria ja sen opettajat ovat mukavia sekä rentoja. Tarpeen vaatiessa osaavat olla myös ymmärtäväisiä”, suosittelee Tuomas oppilaitostaan muille nuorille.

Tutustu yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutukseen tästä >>


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.