"Varastonhoitajan tehtävät ovat monipuolisia ja töitä löytyy!"

Hyvinkääläinen Eetu Nyman opiskelee ensimmäistä vuotta Riihimäellä varastonhoitajaksi. Eetun isä ja setä työskentelevät molemmat varastoalalla, joten työn luonne oli Eetulle opiskelupaikan valintaa miettiessä jo tuttu. Eetu myös kyseli heidän kokemuksiaan ennen hakupäätöksen tekemistä. Taustatutkimuksen jälkeen Eetu päätti hakea Hyriaan opiskelemaan logistiikan perustutkintoa. 

Opiskelupäivät ovat erilaisia

Eetu ei ole katunut valintaansa, opiskelu tuntuu mielekkäältä ja ala omalta. Päivät ovat erilaisia ja opintosisällöt vaihtelevat.Tyypilliseen opiskelupäivään voi kuulua vaikkapa tavaroiden inventointia, kuormien purkua, lähetysten pakkaamista ja lähettämistä sekä niiden liikuttelua trukilla. Varastonhoitajan työ vaatii hahmotuskykyä, tarkkuutta, hyvää fyysistä kuntoa ja ATK-osaamista. ”Alkuun trukilla ajo tuntui tosi haastavalta”, kertoo Eetu. ”Nopeasti se alkoi kuitenkin sujua ja trukkikurssi on nyt hyväksytysti suoritettu”, hän jatkaa. Trukin kuljettamista harjoitellaan oikeassa teollisuushallin varastossa, jossa on monen metrin korkeuteen ulottuvat hyllyt. Opiskelijoiden käytössä on kolme erilaista trukkia, joissa on jokaisessa omat erilaiset ajo-ominaisuutensa.” Yksi työssäoppimisjaksokin on jo takana, Eetu on ollut Hyvinkään Prisman varastolla harjoittelemassa. Työtehtäviin kuului mm. hyllyttämistä.

Ala sopii myös naisille

Eetu on tyytyväinen alan valintaansa. Hän kertoo alan sopivan hyvin myös naisille, vaikka hänen ryhmässään onkin vain yksi tyttö. ”Tietenkin työn luonne on aika fyysinen, pitää nostella tavaroita ja sitoa kuormia, mutta ei tässä mitään supervoimia tarvita”, hän kertoo. Motivaatiota opiskeluun on riittänyt ja Eetu kokee, että käytännönläheisistä opinnoista on todellista hyötyä. Myöskään monen mielestä tylsät yhteiset tutkinnon osat, esimerkiksi kielet ja matematiikka, eivät tuota Eetulle ongelmia. ”Peruskoulussa ne aineet eivät juuri innostaneet, mutta ammattikoulussa ne liittyvät hyvin opiskeltavaan alaan ja tuntuvat kiinnostavilta.” Varastonhoitajaksi valmistumisen jälkeen Eetu suunnittelee hakevansa ammattikorkeakouluun ja jatkavansa logistiikan opintoja.

Vapaa-aikana Eetu pitää huolta kunnostaan ja liikkuu: käy salilla ja harrastaa sählyä sedän työpaikan porukan kanssa. Sedän työpaikkaan, varastolle, on myös kesätyöhakemus parhaillaan vetämässä.

EetuNymanEetu suosittelee lämpimästi varastonhoitajan opintoja: ”työtehtävät ovat monipuolisia ja töitä löytyy!”


Lue lisää varastonhoitajan koulutuksesta:

Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.