Opiskelijatarina aikuisopiskelusta

Logistiikka-ala
Viivi opiskelee oppisopimuksella varastoalan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa Hyriassa
Pidemmän aikaa logistiikka-alalla töitä tehneelle Viivi Lavinnolle on kertynyt asiantuntemusta ja kokemusta varastotyöstä, ja hän halusikin saada virallisen todistuksen ammattitaidostaan ja osaamisestaan. Hyriassa voi opiskella logistiikka-alalla tutkintoon tähtäävässä tai lyhytkestoisessa koulutuksessa.

Viivi on työskennellyt Järvenpäässä Hanartilla, jossa suhtaudutaan myönteisesti Viivin opiskeluun. Oppisopimusopiskelu mahdollistaa työn ja opiskelun yhdistämisen. Tämä malli sopi kuin valettu Viiville, joka on tottunut tekemään töitä opiskelun ohessa jo yläasteella. Viivi sai päätökseen logistiikan perustutkinnon kesällä 2013, mutta opiskelukärpäsen puraisemana hän jatkoi heti opintojaan Hyriassa. Viivi aloitti saman tien varastoalan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen oppisopimuksella.

 

Tyytyväisyys uuden oppimisesta

”Saan koulutuksesta pätevyyden varastotöihin. Olen saanut koulutuksesta lisää tietoa ja taitoa, ja koen, että osaan käsitellä asioita varastossa ja tehdä töitä vieläkin paremmin. Alan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa saa erilaisen näkökannan opiskeltaviin asioihin ja työntekoon, koska opintoihin sisältyy esimiesvalmiudet ja asioita katsotaan paljon tältä kantilta. Olen myös kertonut oppimiani asioita eteenpäin omille työkavereilleni, jotta hekin oppivat uusia asioita. Jokainen päivä on oppimisen päivä.” Viivi kertoo tyytyväisenä.

Viivi jatkaa motivaatiostaan: ”Se on pysynyt yllä koko opiskelujen ajan, varmaan juuri sen vuoksi ettei koulussa tarvitse olla kovin paljon. Itse pidän vaihtoehdosta, kun saa oppia työtä tekemällä eikä ole pelkkää teoriaa”.

Myös opiskeluryhmän leppoisa tunnelma on yllättänyt positiivisesti: ”Parasta opiskelussa on ollut ryhmän yhteishenki ja kaverillisuus vaikka nähdään vain muutamana päivänä kuukaudessa eikä edes joka kuukausi”, Viivi toteaa.


Terveiset aikuisopiskelua harkitsevalle?

”Aikuisopiskelu on hyvä ja helppo vaihtoehto esimerkiksi alan vaihtoa harkitsevalle”, vinkkaa Viivi ja jatkaa hymyissä suin: ”Hyvä on myös varautua kirjallisten töiden tekemiseen”. Ja täällä Hyriassa on mukavat ja rennot maikat.”

Tutustu Hyrian logistiikka-alan koulutuksiin tästä

Tietoa oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudesta >>Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.