Opiskelijatarina aikuiskoulutuksesta: turvallisuusvalvoja

22-vuotias Juan Tiainen on kotoisin Lahdesta. Ennen Hyriaan tuloaan hän opiskeli Kotkassa merenkulkualan perustutkintoa, mutta huonon työllisyystilanteen takia päätti vaihtaa alaa. ”Turvallisuusala on aina kiinnostanut ja tuntumaa siihen sain toimiessani sotilaspoliisina armeija-aikana”, kertoo Juan. Hän päätti hakea Hyriaan, läpäisi pääsykokeet ja aloitti turvallisuusvalvojan opinnot Hyvinkäällä syksyllä 2016.

Alanvalinta osoittautui oikeaksi ja opintosisällöt kiinnostaviksi, erityisesti konkreettinen tekeminen kuten voimankäyttöharjoitukset ovat Juanin mieleen. Vaikeammilta ovat tuntuneet kirjalliset tehtävät. ”Minut on adoptoitu Suomeen lapsena Kolumbiasta ja kielioppi tuottaa välillä vaikeuksia. Opin parhaiten asioita käytännössä tekemällä”, hän hymyilee.  Esimerkiksi lakiterminologiaa on välillä vaikea ymmärtää ja kirjoitustehtävät vaativat paljon koneella istumista sekä itsenäistä tiedon hakua netistä. ”Rennot, mutta jämäkät kouluttajat sekä oma ryhmä, jossa on erittäin hyvä henki, auttavat opintojen sujumista. Tekee mieli osallistua ja saada opinnot valmiiksi”, summaa Juan.

Turvallisuusala työllistää hyvin

Turvallisuusala työllistää hyvin ja Juanillakin on jo kokemusta järjestyksenvalvojana toimimisesta erilaisissa juhlissa ja yleisötapahtumissa. Kesäksi hän työllistyy festareille mm. Raumanmeren Juhannukseen. ”Pidän tosi paljon järjestyksenvalvojan työstä. Työkaverit ovat mukavia ja monista on tullut myös hyviä ystäviä. Saan olla tekemississä ihmisten kanssa, päivät ovat erilaisia ja opin koko ajan uutta”.

Juan valmistuu keväällä 2018. Ainakin nyt tuntuu siltä, että jatko-opinnot saavat hetken odottaa. Poliisin ammatti voisi olla mahdollinen, mutta aikeissa on tehdä turvallisuusvalvojan töitä ainakin jonkun aikaa. Aikuisopiskelu on Juanin mukaan joustava tapa opiskella: opinnoissa huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen. Lisäksi kouluttajat ovat olleet todella kannustavia. Turvallisuusalaa miettiville Juan vinkkaa: ”ammatissa tarvitaan halua auttaa ja suojella toisia. Lisäksi pitää tulla toimeen erilaisten persoonien kanssa.”

JuanTiainen2

Lue lisää turvallisuusalan koulutuksista.

Tutustu turvallisuusvalvojan koulutukseen.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.