Opiskelijatarinat

Janica-Kock
”Turvallisuusalan ammattilaisille löytyy varmasti töitä”, toteaa Janica.
Janica Kock on opiskellut turvallisuuslukiossa, johon kuuluu turvallisuusvalvojan perustutkinto sekä ylioppilastutkinto. Tutkinto kestää 3 vuotta. 

”Hain Hyriaan, siksi etten halunnut lähteä pelkästään lukioon, vaan halusin myös ammatin itselleni. Lähdin tälle alalle, koska turvallisuus alana kiinnostaa minua. Alun perinkin tarkoitukseni oli hakea kaksoistutkintoon, ja koska turvallisuuslukiossa oli tuo ylioppilastutkinto jo sisällytetty tutkintoon, oli päätös aika helppo”, Janica perustelee valintaansa.

Terveiset yhteishaussa Hyriaan hakeville
”Ainakin itselleni oli aluksi vaikea päättää minne hakea ensimmäisenä vaihtoehtona, minne toisena ja niin edespäin. Kannattaa kuitenkin miettiä ja seurata eri vaihtoehtoja. Opettajilta ja opinto-ohjaajalta sain myös hyviä vinkkejä minne voisin hakea ja minkälaisia keskiarvoja tarvitaan minnekin.”

Suuntana haaveammatti
Janica haaveili aivan pienenä ratsupoliisin ammatista, ja haaveena on edelleen poliisin ammatti, sillä hän haluaa työn, jossa mikään päivä ei välttämättä ole samanlainen.

”Olen suunnitellut hakevani poliisikouluun tämän tutkinnon jälkeen, mutta jos sinne en pääse, hakeudun varmastikin työelämään. Jossakin vaiheessa jatkan opintojani, mutta vielä en ole varma, että miten. On niin monia paikkoja minne pystyisin hakemaan jatko-opiskelemaan!

Turvallisuusalalla työllistymismahdollisuudet ovat  Janican mielestä hyvät. Ala on kasvanut paljon viime vuosina, mikä on lisännyt työpaikkojen määrää. Ammattitaitoisille ihmisille löytyy varmasti aina töitä.

Arjen innostuksella jaksaa ylämäet
”Opiskelussa on mukavaa se, että nyt saan opiskella sellaista alaa mikä kiinnostaa. Ja luokkatoveritkin ovat sellaisia henkilöitä, joita kiinnostaa sama ala, joten olen saanut paljon uusia ystäviä. Lisäksi kouluttajamme ovat aivan mahtavia, he osaavat opettaa asiat niin että kaikki ymmärtävät, mutta heidän kanssa voi rupatella myös niitä näitä.

Aina ei minullekaan opinnot ole maistuneet, mutta yleensä saan motivaation nousemaan, kun ajattelen että teen sen vain itseäni varten, en ketään muuta. Lisäksi tämä kolme vuotta (mitä suurin osa toisen asteen tutkinnoista kestää), on oikeasti todella lyhyt aika! Jos jaksaa panostaa kunnolla tämän ajan, niin itse ainakin olen ollut ylpeä itsestäni kun olen saanut todella hyviä arvosanoja. Kyllä se aherrus palkitaan! ” Kertoo Janica ajatuksiaan.

Lisätietoja
Turvallisuusvalvojan koulutuksesta
Kaksoistutkinnosta


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.