Opiskelijatarinat

tuuli hakola18-vuotias Tuuli Hakola opiskelee tarjoilijaksi Hyriassa Sakonkadun yksikössä Riihimäellä.
”Hain Hyriaan vuoden lukiossa olon jälkeen, kun tekeminen kiinnosti enemmän, kuin lukiossa opiskelu. Tarjoilijan ammatti oli pienen kiinnostuksen alla ja kiinnostus on noussut kokoajan”, kertoo nuori nainen valinnoistaan.

Opiskelu on mukavaa, kun saa oppia käytännön kautta
”Opiskelussa on ehdottomasti mukavinta työssäoppimisjaksot. Lisäksi asioiden yhdessä tekeminen ja pohtiminen ja se, että ei tosiaan tarvitse ainoastaan päntätä kirjoista tietoa, vaan tehdään ja opitaan käytännönkin kautta”, Tuuli kertoo.

”Aina löytyy jotain, millä voi motivoida itseänsä”, hän pohtii. ”Kun onnistuu asettamissaan tavoitteissa, voi hyvin palkita itsensä jotenkin. Hyvät ystävät ovat myös tärkeitä, kun muutkin asiat menevät hyvin, opiskelutkin sujuvat”.

Tuulin terveiset yhteishaussa Hyriaan hakeville
”Jos joku ala kiinnostaa, niin sinne siis! Kannattaa hoitaa opiskeluun kuuluvat työssäoppimisjaksot ja muut tehtävät huolella, itse sain ravintola-alalta töitä harjoittelun jälkeen, kun hoidin sen huolellisesti ja osaamiseni mukaan loppuun asti kunnolla”,  Tuuli kannustaa.

Pääsisipä jo töihin!

Parasta tulevassa ammatissa Tuulin mielestä on se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tällä hetkellä suunnitelmissa on työnteko valmistumisen jälkeen. Hakeutuminen mahdollisesti baarimestarin koulutukseen on myös käynyt mielessä, se nimittäin kiinnostaa kovasti Tuulia. ”Toisaalta, jos haluaisin pois ravintola-alalta, hakisin ehkä poliisikouluun”, hän toteaa.

”Työllistymismahdollisuudet tarjoilijan töihin ovat erittäin hyvät, varsinkin jos osaa hommansa”, tietää tarmokas opiskelija. Hyriassa tarjoilijaksi opiskellaan hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelun koulutusohjelmassa.  Tarjoilijan työpaikkoja ovat mm. ruoka- ja seurusteluravintolat, juhlapalveluyritykset ja henkilöstöravintolat sekä risteilyalukset.

Vapaa-ajalla Tuuli käy ratsastamassa läheisellä tallilla, viettää aikaa läheisten ja ystävien kanssa ja tietysti myös rentoutuu.


Tarjoilijakoulutus Hyriassa

Hyriassa voi opiskella tarjoilijaksi Riihimäellä.

Lisätietoja
Tarjoilijakoulutuksesta
Kaksoistutkinnosta


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.