Opiskelijatarinat

19-vuotias Noora Salmela opiskelee sähköasentajaksi Hyriassa Sakonkadun yksikössä Riihimäellä.

Hän on aiemmin opiskellut elektroniikka-asentajan ammattiin samassa yksikössä. Noora halusi parantaa  mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla ja päätti lisäksi hankkia sähköasentajan ammatin. Vapaa-aika menee osittain partiotoiminnassa, se onkin mukavaa vastapainoa opinnoille.

Opiskeluun voi jäädä koukkuun

”Hain Hyriaan koska se on alueella lähin ammatillinen oppilaitos ja minua on ala-koulusta asti kiinnostanut kaikki sähköön ja elektroniikkaan viittaava”, kertoo Noora valinnoistaan.

Kahden ammatin osaamisella onkin helppoa lähteä työnhakuun. Näillä näkymin alan tehtäviin on hyvät työllistymismahdollisuudet. Toisaalta teknilliset ammattikorkeakouluopinnot ovat käyneet mielessä. Noora on siis jäänyt hyvässä mielessä opiskeluun koukkuun!

Käytännönläheistä arkea

Parasta Nooran mielestä opiskeluissa on käytännönläheisyys ja se, että saa aidosti itse tehdä alan harjoitustöitä. ”Ammattiin opiskelussa mukavaa on se, että saa itse miettiä kunnolla, miten jokin tehtävä tehdään eikä vain lueta pelkästään kirjasta.  En osannut odottaa, että opettajat kannustavat onnistumisissa näin rennolla ja mukavalla otteella, se lisää motivaatioita opiskeluun”, toteaa Noora.

Tulevan ammatin parhaita puolia hänen mielestään ovat laitteiden ja järjestelmien ongelmatilanteiden ratkaisut.


Ala sopii hyvin tytöille ja pojille

”Meidän luokalla on 18 perusopiskelijaa (opinnot n. 3 vuotta) ja minun lisäkseni meitä on kaksi muuta, jotka suorittavat sähköasentajan tutkinnon entisen tutkintonsa päälle. Elektroniikka-asentajan tutkinnossa on paljon sellaisia opintoja, joiden perusteella voidaan tunnustaa osaamista sähköalan tutkinnosta. Toisen tutkinnon saaminen viekin minulta vain yhden ylimääräisen opintovuoden” , kertoo Noora tyytyväisenä.

Opiskelijoina tyttöjä on alalla tällä hetkellä vielä vähemmän, mutta ammatti sopii erinomaisesti niin tytöille kuin pojille.


Noora-Salmela
Nooraa on kiinnostanut lapsesta asti kaikki elektroniikkaan liittyvä.
Tutustu sähköasentajan koulutukseen tästä >>

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.