Opiskelijan arki

Riikka Koskinen
Riikan terveiset yhteishaussa Hyriaan hakeville: ”Kannattaa rohkeasti hakea sellaiselle alalle, joka aidosti kiinnostaa.”

Riikka Koskinen on opiskellut Riihimäellä Hyrian Sakonkadun yksikössä ylioppilas-merkonomiksi. Kahden tutkinnon opinnot päättyivät kevään 2012 yo-kirjoituksiin. Riikka on ns. kolmoistutkintolainen; kaksoistutkinnosta poiketen hänellä on suoritettuna lukion koko oppimäärä.

 ”Aloitin opiskelut Riihimäen lukiossa, mutta tajusin nopeasti, että haluan opiskella samalla ammatin, jotta työllistyminen olisi helpompaa, eikä opintoja ole pakko jatkaa heti lukion jälkeen. Kahden tutkinnon opiskelu rinnakkain on ollut pääosin helppoa, vaikka joskus onkin tullut hieman haastavampia jaksoja ja tekemistä on ollut paljon. Tutkinto on jaettu neljälle vuodelle, eikä sen takia ole ollut niin raskasta” toteaa Riikka syksyllä 2008 alkaneista opinnoistaan.


Merkonomi on moniosaaja

Riikka toteaa, että mukavinta opiskelussa on ollut monipuoliset opinnot. ”Olemme opiskelleet alaan liittyviä asioita eri osa-alueilta, opiskelleet lukioaineita ja tehneet erilaisia töitä kuten opinnäytetyön ja liiketoimintasuunnitelman kuvitteelliselle yritykselle.”

Joskus on kertynyt tehtäväksi paljon töitä ja kokeita samanaikaisesti, eikä ole voinut panostaa kaikkiin täysillä. Ajan käyttöä on ollut haastavaa suunnitella. Jos opiskelun kipinä on ollut kateissa, niin Riikka on miettinyt itsekseen, että hän opiskelee omaksi parhaaksi, ja että hyvistä papereista on tulevaisuudessa hyötyä. Vastapainoksi vapaa-ajalla rentoutuminen löytyy esim. hyvän elokuvan parissa.

Tyytyväisin mielin kohti työelämää

Riikan yo-merkonomin opinnot ovat painottuneet asiakaspalveluun ja markkinointiin ja hän uskoo, että tällä hetkellä työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. ”On niin monia paikkoja joihin voi hakea merkonomin papereilla,” Riikka toteaa ja aikoo keskittyä työelämään ainakin jonkin aikaa. Tulevaisuus saattaa tuoda lisäopintoja tullessaan.

Riikka on haaveillut rahoitus- tai vakuutusalaan liittyvästä ammatista. Sellaisesta, missä voi olla ihmisten parissa ja on hyvät etenemismahdollisuudet. Tästä työympäristöstä on kertynyt kokemusta työssäoppimijaksolla.

Parasta tutkinnossa on, että se on antanut monipuoliset taidot ja samalla se mahdollistaa hakemisen useamman tyyppiseen työtehtävään.

Lisätietoja:
merkonomi- ja yo-pohjaisesta merkonomikoulutuksesta
kaksoistutkinnosta


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.