OpiskelijatarinatMira Tukiainen

Mira Tukiainen on  audiovisuaalisen viestinnän toisen vuoden opiskelija  Riihimäellä Hyrian Sakonkadun yksikössä. Mira valmistuu media-assistentiksi vuonna 2016.

”Olen taiteellisesti ja visuaalisesti lahjakas ihminen. Päätin jo yläasteella, että haen tälle alalle. Näin pääsen hyödyntämään taitojani muutenkin kuin harrastuspohjalta. Kun yhteishaku sitten koitti, hain Hyriaan audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoon ja täällä ollaan!”

Opiskelu aloitetaan alan alkeista

”Koulutus on ollut pintapuoleista, käydään läpi perusteita ja opitaan perusasioita. Tämä ei ole huono asia, sillä kun löydät kiinnostavan asian, johon haluat syventyä on syytä harkita myös jatko-opintoja. Työssäoppimisjakso auttaa oppimaan alasta lisää. Itse olen innostunut videokuvaamisesta sekä toimittajan työstä ja ajattelinkin suunnata elokuva-alalle. Työssäoppiminen alkaa meillä joulukuussa 2014 . ”

Parasta opiskelussa ovat luova prosessi ja yhteishenki

”Parasta opinnoissa on se kun pääsee toteuttamaan itseään. On hauskaa olla luova ja tehdä jotain mitä ihmiset haluavat nähdä. Ja kun kysytään mikä on erikoisinta ja mitä en osannut odottaa, vastaan että kaikki. Hyria ja sen porukka ovat yllätyksiä täynnä!

Uskon vahvasti että parasta tässä alassa ovat ihmiset ja se tunne! Ai mikä tunne? Se, kun seisot suurella lavalla, tärkeä esiintyjä on saapumassa ja monet tuhannet ihmiset häntä katsomassa. Se tunne, kun tiedät että juuri SINULLA on tärkeä tehtävä, joka juuri SINUN täytyy hoitaa tai show ei tule onnistumaan. Yhteishenki on huikea. Ihmiset ovat sosiaalisia ja iloisia. Naurusta ei ole koskaan puutetta.

Haastavinta opiskelussa ovat olleet atto-jaksot. On vaikea keskittyä lukemaan matematiikkaa ja äidinkieltä, kun haluaisi jo oman alan töiden pariin. Tosin omasta alastakin löytyy niitä haasteita tietyistä aineista, esim. html-koodaus on minulle erittäin vaikeaa."

Oppimista käytännön töissä

Mira toteutti ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana opiskelijatyönä Hyrian hyvinvointiklinikka Hyrinän logon. Logon suunnittelusta järjestettiin opiskelijoille kilpailu ja Miran työ voitti kisan.

Kilpailutyön tekemistä Mira kuvailee: ”Työn teko oli mukavaa, oli mukavaa päästä toteuttamaan itseään ja näyttämään muille mitä osaan ja mitä olen oppinut. Aluksi oli todella vaikea lähteä miettimään mistä aloittaa, kun Illustratorin tyhjä sivu oli auki koneella. Piti ajatella kaikkea: muotoja, värejä, tekstin fonttia, kokoa, sommittelua yms. mutta kun sai sen ensimmäisen siirron tehtyä, oli työ pian valmiskin. Olin tyytyväinen lopputulokseen itsekin ja iloinen siitä, että työni oli paras.”

hyrinat 
Miran terveiset Hyriaan hakeville

”Jos teitä kiinnostaa audiovisuaalinen viestintä, olette visuaalisesti lahjakkaita, teillä on huumorintajua ja kunnianhimoa, suosittelen hakemaan alalle. Täällä on mahtava porukka odottamassa uusia opiskelijoita!"

Lue lisää audiovisuaalisen viestinnän koulutuksesta >>


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.