Oppisopimus ei ole hirveä paperisota -

Vaan mahdollisuus edistää opintoja


kasitelty


Toisinaan vanhempien valinnat antavat suuntaa nuorelle.

 

"Mun isä on maalari, olen ollut siellä kesätöissä. Ala on aina kiinnostanut. Opin myös sillee, että joku näyttää miten tehdään”, kertoo Miriam Ovaska.

 

Hän aloitti opintonsa maalariksi 2016 ja valmistuu maaliskuussa. Miriam suoritti oppisopimuksella osan opinnoistaan kesätyössään Riihimäen K-Raudassa.

 

"Meillä ei ollut koulussa materiaaleista paljon mitään, täällä ajattelin, että opin materiaalit. Tämä auttaa koulussakin, kun tiedän niistä”, kertoo Miriam.

 

”Monet pelkäävät paperisotaa”

 

Miriamin teki itse aloitteen oppisopimuksen käynnistämisestä.

 

”Puhuin opettajalle ja kysyin, olisiko tämmöinen ok. Hän sanoi, tottakai.”

 

Oppisopimusopiskelu paljastui joksikin muuksi kuin ennakko-odotukset.


”Mulla oli käsitys, että se olisi hirveä paperisota, mutta se olikin nopea. Monet pelkäävät sitä meidän koulussa, just sitä paperisotaa, mutta se on tosi nopea”.  

 

Miriam on oman kokemuksensa jälkeen suositellut oppisopimusta koulukavereilleen.

 

”Se auttaa tosi paljon opinnoissa, varsinkin jos kesätyössä voi suorittaa opintoja. Se on kuitenkin 10 viikkoa.”

 

Miriamia on K-Raudassa ohjannut Marjo Torikka, joka on työskennellyt rautakaupan alalla vuosikymmeniä. Miriam on Marjolle ensimmäinen oppisopimusohjattava. Marjon mielestä sanassa ”oppisopimus” on jokin muinainen kaiku, minkä takia se ei välttämättä houkuttele nuoria. Ensivaikutelma nuoresta tekijästä oli positiivinen ja Miriam sopi rautakaupan porukkaan hyvin.

 

”Olen niin kauan ollut alalla, että näkee sen, että kuka sopii millekin alalle. Heti näki, että hän sopii”, sanoo Marjo.

 

Miriam oli kesällä kassalla, hyllytti, hoiti paperiasioita ja sai työskennellä maalien parissa, jolloin hän oppi käyttämään maalikonetta.

 

"Kaikki maaliin liittyvät olivat itseä eniten kiinnostavia tehtäviä", Miriam kertoo.

 

Marjo kehuu Miriamin rohkeutta kohdata erilaisia rautakaupan asiakkaita ja asiakaspalvelutilanteita. Marjo pyrkii ohjauksessaan siihen, että ohjattavasta tulee itsevarma tekijä.

 

Ohjaajan ja ohjattavan hyvä kemia

 

Kaksikon keskeinen luottamus ja kemia on käsin kosketeltavaa. Naiset täydentävät toistensa lauseita ja heitä naurattavat samat asiat. He kertovat, että koko henkilökunta on vastuussa hyvästä hengestä, joka Riihimäen K-Raudassa vallitsee.

 

”Tänne on kiva tulla, kun täällä on kaikki kivat työkaverit”, toteaa Miriam.

 

K-Raudassa on harjoittelijoita tai työssäoppijoita lähes jatkuvasti. Marjon mukaan uusien ohjaaminen on hyvää kertausta kokeneemmillekin.

 

”Asiat joita pidät itsestäänselvyyksinä, eivät olekaan niitä. Lisäksi tulee uutta näkemystä.”

 

Miriamin vakuuttava työskentely ja porukkaan sopiva luonne ovat johtaneet työsuhteen jatkamiseen kesällä suoritetun oppisopimuksen päätyttyä. Hän tekee vuoroja koulupäivien jälkeen sekä toisinaan lauantaisin. Miriamille työssä tärkeää on asiakkaan hyvä kohtelu ja se, että asiakas on tyytyväinen.

 

Ala kehittyy jaa muuttuu

 

”Jos nyt olemme harmaassa kaudessa niin seuraava voi olla ihan jotain muuta.”

 

Marjon mukaan juuri nyt on valloillaan vaatimattomuuden vastakohta, hile- ja glitteritrendi, joka näkyy niin valaisimissa kuin maaleissa. Rautakaupan asiakkaina on yhä enemmän naisia sekä niin sanottuja tekijöitä, jotka ovat nähneet YouTubessa tai blogeissa jotain, jonka haluavat itse toteuttaa.  

 

Marjoa alkaa naurattaa.

 

”Välillä tulee juttuja, josta me emme ole ikinä kuulleetkaan, mutta opimme asiakkailta”, hän kertoo hymyillen.  

 

Vaikka Miriam pitää työskentelystä rautakaupassa, hän haluaa kokeilla maalarin uraa, johon hänellä on pian valmis tutkinto.

 

”Katsotaan mihin tie vie”, hän sanoo.

 

Marjo kannustaa kaikki menemään sitä kohti, mistä tykkää.

 

”Naurattaa, että kahdesta entisestä työntekijästä on tullut lentäjiä. Molemmat olleet tällä alalla useamman vuoden. Tavoite oli, että haluaa lentäjäksi, niin sitten vain sitä kohti. Eikä se ole pahaksi, että osaa myös maalia myydä.”

 

K-Rautaan ovat monet jääneet pysyvästi töihin esimerkiksi harjoittelun kautta.  Viihtymisen syitä ei tarvitse etsimällä etsiä. 


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.