Opiskelijatarinoita

16-vuotias Heidi Kastinen opiskelee Hyvinkäällä, Hyrian Karankadulla pintakäsittelyalan perustutkintoa. Opinnot kestävät kolme vuotta ja Heidi valmistuu maalariksi vuonna 2017. Vapaa-ajalla hän on kavereiden kanssa tai tekee kouluun liittyviä asioita esim. maalailee tuttujen ja vanhempien kalusteita. 
HeidiKastinen
Heidi käytännön maalaustyössä: "Hyriassa pääsee tekemään enemmän!"

Alan valinta oli Heidille selvä

"Hain Hyriaan opiskelemaan pintakäsittelyn perustutkintoa, koska maalaustyöt ovat jo ennestään kiinnostanut minua. 
Valintani ei ollut ollenkaan hankala, päätin jo yläasteen alussa sen, että minusta tulee maalari."  

"Parasta tulevassa ammatissani on se, että saan tehdä työtä mistä pidän eniten ja viihdyn työssäni. Opiskelussa erikoisinta, mitä en osannut odottaa, on koulunkäynnin kiinnostavuus -   viihdyn koulussa paremmin kuin vapaa-ajalla kavereiden kanssa! Opiskelu on mukavaa kun on innostavia opettajia, joista pitää" kertoo motivoitunut Heidi.  

Opiskelussa haastavinta ovat kielet ja kemia & fysiikka, mutta Heidin mukaan kyllä niistäkin selviää pienellä puristuksella. 

Onko suunnitelmissa jatko-opinnot vai hakeudutko työelämään?

"Olen harkinnut, että sitten kun olen käynyt pintakäsittelyalan perustutkinnon loppuun, niin jatkaisin sen jälkeen aikuiskoulutuksella talonrakentajapuolelle ja nappaisin sieltäkin hyvät paperit käteen", suunnittelee Heidi. 

Heidin terveiset yhteishaussa Hyriaan hakeville: "kannattaa hakea ihan rohkeesti vaan jos ei ole semmosta sorttia, että jaksaa istua vain koulunpenkillä! Hyriassa pääsee tekemään enemmän!"


Lisätietoja:

Tutustu pintakäsittelyalan perustutkintoon tästä


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.