Opiskelijatarinat

Joni Vilkman
Joni toteaa, että parasta omassa ammatissa on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet alalle.

Joni Vilkman, opiskeli Hyriassa metallialalla kahta tutkintoa samanaikaisesti. Joni valmistui  keväällä 2013 levyseppähitsaajan ja koneistajan nuorten koulutuksista. Joni toteaa, että parasta omassa ammatissa on oma intohimo metallialaan sekä erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet alalle.

Joni haki Hyriaan opiskelemaan metallialaa, koska metallityöt ovat aina kiinnostaneet häntä ja lähimmässä oppilaitoksessa oli tarjolla kyseistä koulutusta. Metallialan lisäksi Jonia on kiinnostanut sähköala sekä lentokoneasentajan ammatti.

Ammattiin opiskelu on mukavaa
Nuorenmiehen mielestä metallialan opiskelussa on ollut mukavinta se, että saa tehdä asioita, joista oikeasti pitää ja joista on kiinnostunut. ”Erikoisinta hyvässä mielessä on kyllä ollut meidän opettajat, tarkoitan rentoutta ja silti hyvää kurinpitoa.  Asiat tulee opittua hyvin, kun opettajistakin pitää”, Joni toteaa.

”Haluaisin vielä kiittää Tampereelle järjestetystä matkasta Alihankintamessuille”, hän jatkaa.

Mistä löytyy kipinä, jos opinnot eivät aina innosta?

”Kovin montaa kertaa ei niin ole käynyt. Mutta jos opinnot eivät oikein maistu, niin otan vain hetken aikaa rennommin koulussa, unohdan pakolliset harjoitustyöt ja teen jotain omia hommia. Esimerkiksi rakennan mopoon tai autoon jonkun osan. Sillä tavalla saan taas kiinnostuksen takaisin”, Joni pohtii opiskelumotivaatiota.

”Opiskeluissa haastavinta on ollut ruotsinkieli, koska siihen ei ole löytynyt tarpeeksi kiinnostusta. Kiitettävä arvosana siitäkin tuli kyllä otettua”, mainitsee Joni opiskeluiden ”vaikeuksista”.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvillä
”Armeijan jälkeen on tarkoitus mennä töihin ja kokeilla kuinka pärjään. Jatko-opiskelu tulevaisuudessa ei ole kokonaan poissuljettu ajatus”, tuumaa aikaansaava Joni, joka työskenteli opiskelun ohessa keittiöapulaisena Kiljavan sairaalassa.

Terveisinä yhteishaussa Hyriaan hakeville Joni vinkkaa, että jos on vähänkään kiinnostusta johonkin ammattiin, niin kannattaa reippaasti hakea opiskelupaikkaa kyseiselle alalle. Hyriassa voi opiskella metallialaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Lisätietoja
levyseppähitsaajan koulutuksesta
koneistajan koulutuksesta
kaksoistutkinnosta


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.