Opiskelijatarina aikuiskoulutuksesta, kosmetologi

BeautyFeel1_web


Heidi Niemen, 32, ja Tiina Heinon, 28, haaveena on jo pitkään ollut kosmetologin työ. Heidi on aikaisemmalta ammatiltaan matkailuvirkailija ja työskennellyt mm. myyjänä K-Marketissa. Tiina on työskennellyt aiemmin lääketeknikkona apteekissa. Tänä keväänä he kumpikin valmistuivat Hyriasta kosmetologeiksi – ja perustivat siinä samalla oman kauneudenhoitoalan yrityksensä.


Iltaopiskelu mahdollisti opinnot

Heidillä ja Tiinalla on molemmilla kolme lasta kotona, siksi haaveita kosmetologiopinnoista ei ollut mahdollista toteuttaa päiväopiskeluna. Hyria valikoitui opiskelupaikaksi, sillä sen ilta-aikaan tarjoama aikuiskoulutus oli loistava vaihtoehto opiskelulle hoitovapaan ohella. Lisäksi opiskelupaikan sijainti Riihimäellä oli hyvä. Heidi on kotoisin Hämeenlinnasta ja Tiina Nurmijärveltä.

Heidi ja Tiina olivat kumpikin tyytyväisiä opintoihinsa ja ennen kaikkea aikuiskoulutukseen: ”Opiskelussa aikuispuolella on parasta, kun on niin eri-ikäisiä ja erilaisia opiskelijoita ryhmässä. Koulutuksessamme oli paljon käytännön harjoittelua, mistä tykkäsimme molemmat paljon. Meillä oli mukava ryhmä ja opiskelu sujui rennoissa merkeissä.”

Vaikka perhe-elämän ja koulutuksen yhteensovittaminen oli joskus haastavaa, Heidin ja Tiinan opiskelumotivaatio säilyi korkealla koko opintojen ajan: ”Koimme alan niin omaksi, että motivaatio tuli luonnostaan. Tahti oli aika nopea opiskelussa, niin motivaatio pysyi hyvin yllä, koska koko ajan oppi uutta.”

 

Yhteiseen yrittäjyyteen

Aika pian opintojen aloittamisen jälkeen sekä Heidillä että Tiinalla alkoi viritä ajatus oman yrityksen perustamisesta. Syksyllä 2016 syntyi päätös yhteisestä yrityksestä. Päätös oli helppo, sillä molemmilla oli hyvin samansuuntaiset suunnitelmat liittyen tulevaisuuteen ja kauneushoitolaan.

Yrityksen perustaminen opintojen ohella oli välillä haastavaa. Opintoihin sisältynyt yrittäjyyskurssi antoi kuitenkin hyvin tietoa liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja yrityksen perustamiseen. Kauneushoitola BeautyFeel avasi ovensa Vantaan Vantaanlaaksossa keväällä, ja Heidi ja Tiina pääsivät suorittamaan opintonsa loppuun omassa yrityksessään. ”Kaikki oli vaivan arvoista. Iso kiitos vastuukouluttajallemme Satu Juurakolle hyvästä opetuksesta. Näillä eväillä oli helppo lähteä yrittäjiksi toteuttamaan omia unelmiamme”, tuoreet yrittäjät iloitsivat.

BeautyFeel2_web


Heidin ja Tiinan terveiset aikuiskoulutusta harkitseville

Suosittelemme lämpimästi aikuiskoulutusta. Ikinä ei ole liian vanha vaihtamaan alaa ja toteuttamaan omia suunnitelmiaan. Aikuiskoulutus on helppo yhdistää työn oheen, mutta se vaatii paljon motivaatiota opiskeluun myös koulun ulkopuolella. Opiskelu on kuitenkin sen arvoista, että saa uuden ammatin.


Kosmetologin koulutus aikuiskoulutuksena

Hyriassa voi opiskella kosmetologiksi Riihimäellä. Tutustu koulutukseen tarkemmin: Kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi


Tutustu Heidin ja Tiinan kauneushoitolaan www.beautyfeel.fiKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.