Opiskelijatarina nuorten koulutuksesta – kosmetologi

Elina Löfberg opiskelee Hyriassa Riihimäellä toista vuotta kosmetologiksi. Hän on kotoisin Jokelasta. Elina kertoo, että ensikosketus alaan oli yläasteella kun hän sai apua omiin iho-ongelmiinsa kosmetologilta. Elina kiinnostui ammatista ja halusi auttaa puolestaan muita. Hyria oli luonteva valinta, samassa paikassa oli opiskellut kavereita, jotka kehuivat oppilaitosta.

ElinaLöfbergElina on todella tyytyväinen alanvalintaansa ja kehuu vuolaasti opintojen sisältöä, modernia ja tyylikästä oppimisympäristö Hyrinää sekä kivoja opiskelukavereitaan. Elina kertoo, että kouluun on joka aamu kiva tulla. Erikoiskiitoksen saavat ”ihan parhaat” opettajat. Sen lisäksi, että opettajat ovat alan rautaisia ammattilaisia, heillä on rento asenne. ”He todella välittävät opiskelijoista, vanhanaikaista opettaja-oppilas –asetelmaa ei  ole vaan me ollaan tasavertaisia”, kertoo Elina.

Käytännön oppi oikeilla asiakkailla ja työssäoppien

Käytännössä oppii parhaiten ja kosmetologin opinnot ovatkin hyvin käytännönläheisiä. Alussa teoriaa oli enemmän, mutta hyvin pian päästiin hoitamaan oikeita asiakkaita. Hyrian oma hyvinvointiklinikka Hyrinä tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman erilaisia kosmetologipalveluita, Elina on mm. tehnyt erilaisia kasvohoitoja ja ripsien värjäyksiä. Haastavampia hoitoja ovat olleet sokerointi ja vahaus, mutta niidenkin teko helpottaa harjoittelun myötä, hymyilee Elina.

Työssäoppiminen on myös antanut paljon. Erityisesti Elina antaa kiitoksen järvenpääläiselle kauneushoitola Marielinalle. Hän on ollut siellä jo yhden työssäoppimisjakson ja menee kohta uudestaan samaan paikkaan. Elina kertoo, että hoitolassa otettiin sekä asiakkaat, työntekijät että harjoittelijat upeasti huomioon. Hän kertoo tehneensä mm. käsi- ja kasvohoitoja sekä oppineensa paljon uusia juttuja ja tekotyylejä.

Tähtäimessä yrittäjyys

Kauneusalalla luonteva työllistymiskeino on yrittäjyys. Kosmetologin opintoihin kuuluukin myös yrittäjyyskoulutusta. Opiskelijat mm. työskentelevät harjoitusyrityksissä, jotka ovat Elinan mukaan erinomaista harjoitusta käytäntöön. Elinalla onkin tulevaisuuden suunnitelmissa perustaa oma kauneushoitola ystävän kanssa, joka opiskelee parturi-kampaajaksi. Elina ei sulje myöskään pois jatko-opintojen mahdollisuutta: estonomin AMK-opinnot kiinnostavat. Vapaa-aikana Elina harrastaa vikellystä (taitoratsastus), telinevoimistelua ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

Elinan terveiset kosmetologiopintoja harkitseville

Kosmetologin ammatti sopii sellaiselle, joka nauttii ihmisten kanssa työskentelystä. Tyyppinä pitää olla empaattinen, positiivinen ja työhön on löydyttävä intohimoa. Ammatti vaatii myös jatkuvaa uuden opiskelua: trendit muuttuvat ja hoidot kehittyvät.

Kosmetologin koulutus Hyriassa

Hyriassa voi opiskella kosmetologiksi Riihimäellä. Koulutusta toteutetaan peruskoulupohjaisena.

Tutustu koulutukseen kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.