Opiskelijatarina aikuiskoulutuksesta

MarikaHautala
Hyrian aikuisopiskelija Marika Hautala, 41, siirtyi viime syksynä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:ssa uusiin tehtäviin välinehuollon palveluesimieheksi. Uusi titteli toi liiketoiminnallisen vastuun lisäksi myös 39 alaista. Marika on aikaisemmalta koulutukseltaan leikkaussalitoimintaan erikoistunut sairaanhoitaja ja on toiminut viimeiset 10 vuotta ortopedian ja traumatologian sairaanhoitajana. Uuden tehtävän tueksi hän aloitti oppisopimuksella johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) suorittamisen Hyriassa.

Marika liikkuu työssään paljon Hyvinkäällä ja lähialueilla. JET-opintojen hoitaminen on ollut helppoa oppilaitoksen läheisen sijainnin takia. Myös opetukseen kuuluvat lähipäivät ovat järjestyneet joustavasti ja kouluttajaan voi ottaa yhteyttä vaikka kesken päivän. ”Opinnot ovat olleet käytännönläheisiä ja voin hyödyntää uusia johtamisen työkalujani arjessa” kehuu Marika. Koulutus toteutetaan käytännössä omalla työpaikalla oikeissa johtamistehtävissä. Myös tutkintotilaisuudet eli näytöt toteutetaan oman organisaation aidoissa työelämän tilanteissa. 

Marika kertoo, että JET-koulutus on kehittänyt johtamistapoja, antanut valmiuksia hyödyntää ihmisten vahvuuksia ja lisännyt keinoja erilaisten persoonien käsittelyyn. Myös ymmärrys omasta itsestä ja omista käyttäytymismalleista on parantunut. ”Koulutuksen parasta antia on ollut opiskelukavereiden vertaistuki: työelämän arjen haasteet ovat kaikilla samantyyppisiä alasta riippumatta”, kertoo Marika. 

Työn ohella opiskelu on ollut välillä vaativaa ja Marika kertookin opetelleensa suunnittelemaan ja aikatauluttamaan elämäänsä tarkemmin. Toisaalta fiilis on mahtava, kun saa opintokokonaisuuden loppuun tai palauttaa harjoitustehtävän. Hyrian oppisopimustoimisto on ollut aktiivinen ja joustava, samoin kouluttajat ovat olleet todella kannustavia. Marikan kokemukset aikuisopiskelusta ovatkin olleet myönteiset: ”Opiskelu on laajentanut omaa ajattelutapaa ja antanut uusia näkökulmia. Se tuo myös mukavaa vaihtelua kiireiseen arkityöhön.”

MarikaHautala


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.