Opiskelijan arkea - ICT-asentaja

JoonaPalmroth2

Hyvinkääläinen Joona Palmroth opiskelee Hyriassa Riihimäellä toista vuotta ICT-asentajaksi. ICT on tieto- ja viestintäteknologian termi, lyhenne sanoista information and communications technology. ICT-asentaja hallitsee mm. tietokoneiden ja tietoliikenteen asennukset, käyttöönoton ja huollot.

Joonan kiinnostus tietotekniikkaan heräsi jo pikkupoikana. Joonan setä kasaili itse tietokoneita ja poika innostui – ICT-asentajan opinnot ovatkin olleet hyvä valinta.  ”Lukio-opinnot eivät kiinnostaneet ja teoria ei ollut mun juttu,” kertoo Joona. ”Ensimmäisenä vuotena laskettiin aika paljon, mutta sähkölaskut ovat olleet suhteellisen helppoja. Jo ensimmäisenä vuotena päästiin harjoittelemaan käytännössä mm. koneiden vian selvitystä ja korjausta sekä kaapeleiden vetoja.” Työssäoppimassa Joona on ollut Hyvinkään Gigantissa, missä hän mm. huolsi tietokoneita.

Tähtäimessä kaksi tutkintoa

Joona suorittaa samaan aikaan kahta ammatillista tutkintoa, tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon lisäksi työn alla on sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto. Kahden tutkinnon suorittaminen pidentää opiskeluaikaa noin vuodella. Suunnitelmissa on suorittaa ensin ICT-asentajan opinnot ja keskittyä sen jälkeen sähköasentajan opintoihin. Osa opinnoista on päällekäisiä, eli hyväksiluetaan suoraan toiseen tutkintoon. Joonan suunnitelmissa on valmistumisen jälkeen yhdistää molemmat ammatit. Hän uskoo, että asentaja, joka hallitsee molemmat alat, työllistyy helposti ja varmasti. Myöskään jatko-opintojen mahdollisuus ei ole poissuljettu: ”jatkan opiskelua ehkä AMK:ssa, mutta intti pitää hoitaa ensin pois, ” Joona kertoo. Jos vapaa-aikaa opinnoilta jää, harrastaa Joona vapaaottelua.

Alan pääkieli on englanti

Joona on tyytyväinen alanvalintaansa ja suosittelee ICT-asentajan opintoja sellaiselle, jota tietotekniikka, koneet ja serverit kiinnostavat. Alan pääkieli on englanti, eli sen pitäisi olla suhteellisen hyvin hallussa. 

ICT-asentajan koulutus

Hyriassa voi opiskella ICT-asentajaksi Riihimäellä. Koulutus on peruskoulupohjainen.

Tutustu ICT-asentajan koulutukseen tästä


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.