Opiskelijan arkea - eläintenhoitaja

Nurmijärveltä kotoisin oleva 20-vuotias Emilia Lehtonen opiskeli Hyriassa eläintenhoitajaksi. Emilia valmistui keväällä 2016. Eläinrakas Emilia on harrastanut ratsastusta 8-vuotiaasta asti, hänellä on kissa ja koira sekä aiemmin ollut myös jyrsijöitä. ”Päätös hakea eläintenhoitajan koulutukseen oli helppo”, kertoo Emilia. ”Eläimet ovat olleet aina sydäntä lähellä ja koulutuspaikka sijaitsee lähellä kotiani.” 

Millaista opiskelu Hyriassa on ollut?
Emilia on ylioppilas ja kertoo opiskelutavan eroavan täysin lukio-opinnoista. ”Tietenkin eläintenhoitajan opintoihin kuuluu myös teoriaa, esim. biologiaa ja anatomiaa, mutta opiskelu on ollut todella käytännönläheistä ja olemme päässeet oppimaan uutta ”oikeissa töissä” Hyrian maatilalla. Opintoihin on sisältynyt mm. perehtymistä eksoottisten eläinten hoitoon Hyrian omalla Hyrizoo pieneläintuvalla, työskentelyä navetalla, traktorin ajoa peltohommissa ja raivaussahan käyttöä metsätöissä. 

Emilia mainitsee navetan yhtenä kiinnostavimmista opiskelupaikoista. ”On ollut todella mielenkiintoista nähdä miten maito päätyy kaupan hyllylle. Aamulypsy on aikaisin, mutta herätyksen kestää kun tietää, että navettavuoro kestää vain viikon kerrallaan”, hymyilee Emilia. 

Käytäntöä työssäoppimalla
Opintoihin kuuluu useita työssäoppimisjaksoja, joilla oppilaitoksessa hankittua teoriaa päästee testaamaan käytännössä. Emilia on ollut työssäoppimassa Mallun tallilla. Ratsastuskoulu sijaitsee Hyvinkäällä, lähellä Hyrian maatalousoppilaitosta. Työssäoppimispaikka on ollut mieluinen ja Emilia kertoo viihtyneensä hyvin. Harjoittelijan työtehtäviin ovat kuuluneet normaalin tallin- ja hevostenhoidon lisäksi myös mm. auttaminen terapiaratsastuksessa. Emilia on päässyt myös avustamaan eläinlääkäriä tämän vieraillessa tallilla. Mukava tehtävä on ollut myös kesällä syntyneen varsan opettaminen ja käsittely. 

Suunnitelmat valmistumisen jälkeen?
Jatkosuunnitelmat ovat Emilialla vielä vähän auki, se on kuitenkin varmaa, että tuleva työ tulee liittymään eläimiin. Tuleva ammatti voisi olla myös yrittäjä. ”Suunnitelmissa on jatkaa opintoja ja perehtyä koirien trimmaukseen, sen lisäksi voisin vaikka toimia lomittajana hevostalleilla ja navetoissa, ” tuumii Emilia. 

Emilian terveiset ammatillisia opintoja harkitseville
Emilia kertoo, että ammatilliset opinnot antavat käytännönläheisyydestään huolimatta myös hyvän yleissivistävän pohjan. Eläintenhoitajan opintojen sisältö on todella monipuolinen ja joka päivä oppii uutta. Tutkinto antaa hyvän pohjan toimia erilaisissa eläimiin liittyvissä ammateissa. Mahdollista on myös jatkaa sekä syventää opintoja itseä erityisesti kiinnostavaan suuntaan. 

Vapaa-aikanaan Emilia ratsastaa, harrastaa mm. tokoa oman koiransa kanssa, käy salilla ja viettää aikaa kavereidensa sekä näiden koirien kanssa. 

Eläintenhoitajakoulutus 

Hyriassa voi opiskella eläintenhoitajaksi Hyvinkäällä. 


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.