Opiskelijan arki


MatiasRiihimäki
Datanomit työllistyvät mm. tietojenkäsittelyalan opastus- ja tukitehtäviin, myynti- ja markkinointitehtäviin sekä koulutustehtäviin.
Matias Riihimäki opiskelee Hyriassa tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa Riihimäellä Sakonkadulla. 20-vuotias Matias kävi lukiota vuoden peruskoulun jälkeen, mutta haki sen jälkeen Hyriaan opiskelemaan datanomiksi, pk-pohjaiseen käytön tuen koulutusohjelmaan. Matias aloitti opinnot 2012 ja valmistui 2015 keväällä.

Miksi hait Hyriaan?
Opiskelupaikan valintaan vaikutti kiinnostus tietotekniikkaan, koulun läheisyys sekä se, että kaverit olivat opiskelleet Hyriassa. 

Millaista opiskelu on ollut?
Matiaksen mukaan parasta opinnoissa on ollut, kiinnostavan sisällön lisäksi, monipuolisuus, rennot oppitunnit, kivat opiskelukaverit ja opettajat. Alkuun tietokoneella pitkiä aikoja istuminen puudutti, mutta siihen tottui nopeasti. Harjoitustyöt vaativat myös omatoimista, kouluajan ulkopuolella tehtävää alaan perehtymistä. 

Opiskelu on Matiakselle maistunut, eikä se ole tuntunut missään vaiheessa puurtamiselta. Hänen mukaansa opinnoissa on paljon käytännön juttuja ja vähän varsinaista pänttäämistä. Opintojen haastavimmaksi osa-alueeksi Matias nimeää palvelimiin liittyvät asiat, jotka ovat asioina vaikeita ja monimutkaisia.

Työssäoppiminen
Opintoihin liittyvät työssäoppimisjaksot Matias kokee tärkeinä käytännön oppimisen kannalta. Ensimmäisen jakson hän suoritti Hausjärven kunnalla IT-tuessa. Siellä Matias kertoi oppineensa käytännön asioita erityisesti palvelimiin liittyen sekä asiakaspalvelua. Toisessa jaksossa hän työskenteli Hyriassa, Yrityspalvelut -osastolla. Tässä jaksossa Matias pääsi tekemään tehtäviä laidasta laitaan: toimiston avustavista tehtävistä messutyöskentelyyn. 

Suunnitelmat koulun jälkeen?
Valmistumisen jälkeen Matias aikoo armeijaan ja sen jälkeen jatkaa ammattikorkeakouluun opiskelemaan samaa alaa erikoistuakseen pidemmälle. Datanomin opinnot antavat tälle hyvän pohjan. Vapaa-aikaa Matias viettää kavereiden kanssa ja tietokoneella pelaillen. 

Matiaksen terveiset ammatillisia opintoja harkitseville: ”ammatillinen koulutus sopii kaikille, jotka tykkää monipuolisesti tehdä kaikenlaista. Ja datanomin opinnot sellaisille, joita kiinnostaa tietokoneiden kanssa leikkiminen. Mutta englantia pitää osata.”

Datanomikoulutus Hyriassa
Hyriassa voi opiskella datanomiksi Riihimäellä.

Lisätietoja:
datanomikoulutuksestaKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.