Asuminen

Opiskelija-asuntola

Hyrialla on oma opiskelija-asuntola Hyvinkäällä, Uudenmaankatu 249:n toimipisteessä. Asuntola on tarkoitettu luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijoille. Riihimäellä Hyrialla ei ole omaa opiskelija-asuntolaa.

Asuntolasta löytyy langaton ja maksuton internetyhteys, atk-luokka, pyykkitupa ja saunat. Asuntolapaikkaa haetaan asuntolapaikkahakemuksella. Asuntolaan majoittuminen on ilmaista Hyrian luonnonvara-alan ammatillista perustutkintoa suorittaville opiskelijoille, muille hinta on asuntolan majoitushinnaston mukainen. Asuntolapaikkoja luovutetaan tarveharkinnan mukaan. Asumisoikeus myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan ja sen säilyttäminen edellyttää säännöllistä koulunkäyntiä, sekä asuntolan järjestyssääntöjen noudattamista.

Opiskelija-asuntolaan liittyvä ohjeistus ja järjestyssäännöt jaetaan asuntolaan muuttaville opiskelijoille ja heidän huoltajilleen jo ennen asuntolaan muuttoa. Opiskelija sitoutuu asuntolan sääntöihin kirjallisesti. Asuntola on tarkoitettu vain koulupäiviä varten ja poikkeuslupa viikonloppuasumiseen myönnetään vain erityisestä syystä.

Lisätietoja voit kysyä asuntolatoiminnan koordinaattorilta, jonka yhteystiedot löydät täältä >>.

Muut asumismuodot

Hyvinkään kaupungilla on opiskelija-asuntoloita, joissa on myös perheasuntoja. Hakulomakkeita saat Hyrian opintotoimistosta tai Hyvinkään vuokra-asunnot Oy:n opiskelija-asuntotoimistosta.

Hyvinkään vuokra-asunnot Oy, Kankurinkatu 4–6 G 1, 05800 Hyvinkää
puh. 019 346 410, asiakaspalvelu@hyva.fi, www.hyva.fi
ma–ke klo 10–15, to klo 10–17 ja pe klo 10–14

Riihimäellä 1–4 huoneen opiskelija-asuntoja tarjoaa Hämeenlinnan Seudun Opiskelijaasuntosäätiö (HOPS). Hakulomakkeita saat osoitteesta www.hops.fi.

Hämeenlinnan Seudun Opiskelija-asuntosäätiö (HOPS)
Riihimäen opiskelija-asunnot, Merkuriuksenkatu 5, 11130 Riihimäki puh. 010 228 7085, hops.riihimaki@realia.fi, www.hops.fi ti, to sekä joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä klo 12–16.

Riihimäen kaupungin vuokra-asuntoja haetaan keskitetysti Kotikulman Kiinteistöpalvelut Oy:stä, Linnunradankatu 9, 11130 Riihimäki, riikka.kiuru@riihimaki.fi. Hakemus on voimassa kalenterivuoden. Sähköisen asuntohakemuksen voit täyttää ja lähettää e-lomakkeena (linkin lomakkeeseen löydät Riihimäen kaupungin sivuilta.

VVO:lla on Riiihimäellä, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa yhteensä n. 2000 vuokra-asuntoa. Vuokrattavat asunnot löydät paikkakunnittain seuraavista linkeistä: Hyvinkää, Hämeenlinna ja Riihimäki.   

Lumon vapaat vuokra-asunnot löydät paikkakunnittain: Lumo Hyvinkää, Lumo Hämeenlinna ja Lumo Riihimäki. Lumo-verkkokaupan asunnot voit vuokrata heti itse verkossa. Vuokrasopimus solmitaan maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokra.

Katso lisätietoja asumislisästä Kelan kotisivuilta www.kela.fi.Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.