Tietokoneiden käyttö

Tietokoneet on tarkoitettu opiskeluun ja tehokkaaseen työskentelyyn. Omien ohjelmien, pelien ja asiattomien taustakuvien asentaminen koneille on kielletty.

Kerrothan heti, jos laitteet tai ohjelmistot eivät toimi. Vikailmoitukset tehdään kirjallisesti tai sähköpostilla opettajalle, ryhmänohjaajalle tai opintotoimistoon. Kuvailethan ilmoituksessasi, missä tilassa/laitteessa/ohjelmassa vika ilmeni, millainen vika oli ja mitä olit ohjelmalla tekemässä.

Olet vastuussa laitteille ja ohjelmille tahallisesti aiheuttamastasi vahingosta. Tietokoneluokat ovat auki vain opetustuntien ajan. Jos haluat käyttää luokkia muina aikoina, sinun on sovittava asiasta opettajan kanssa.

Tietokoneluokkiin ei saa tuoda ruokia tai juomia. Päivän päätteeksi tietokoneet sammutetaan. Tulostuspaperin kulutusta pyritään vähentämään – varmistathan aina, pitääkö työ tulostaa. 

Tunnukset

Käyttäjätunnuksesi koulun tietokoneille sekä kaikkiin alla lueteltuihin järjestelmiin on muotoa kutsumanimi.sukunimi(at)edu.hyria.fi (ilman skandinaavisia kirjaimia). Salasanasi on syntymäaikasi, esim. 01.01.2000, vaihda salasana heti ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.

Office 365 -palvelu

Keskeisiä ominaisuuksia tässä palvelussa (https://portal.office.com/) ovat: 

  • Officen työvälineohjelmat Word, Excel ja PowerPoint
  • OneDrive -tallennuspalvelu, joka mahdollistaa tiedostojen tallentamisen paikasta riippumatta sekä mahdollisuuden kansioitten ja asiakirjojen jakamiseen ja tarvittaessa yhdessä työstämiseen.


Office 365 -palvelun myötä saat käyttöösi myös @edu.hyria.fi -päätteisen sähköpostin, jonka kautta tiedotetaan ja jota velvoitetaan käyttämään. Office 356 -palvelun käyttöoikeus loppuu opintojesi päättyessä. Jos unohdat salasanasi, otathan yhteyttä opettajaasi tai yksikön opintotoimistoon.

Wilma

Wilma on internetpohjainen www-selaimella käytettävä opiskelijahallinto-ohjelma (http://wilma.hyria.fi). Voit tarkistaa Wilmasta omat opiskelijatietosi ja tulostaa opintosuoritusotteesi. Myös poissaolot tarkistetaan ja selvitetään Wilman kautta. Koulun tapahtumista tiedotetaan Wilmassa, joten siellä kannattaa vierailla säännöllisesti. Wilmasta näet helposti opiskelusuunnitelmasi suoritetut ja tulevat opintosi sekä niiden sisällöt.

Voit myös ladata Wilma-sovelluksen puhelimeesi (Ladattavissa Android-, iOS- ja Windows Phone-käyttöjärjestelmille).

Alle 18-vuotiaiden huoltajille lähetetään oma avainkoodi Wilma-tunnuksen luomiseksi, jotta he voivat seurata opiskelijan poissaoloja ja suorituksia. Huoltaja voi myös lähettää viestejä oppilaitokselle ja opettajille järjestelmän kautta. Wilman käyttöön liittyvissä asioissa sinua neuvoo opintotoimisto.

Itslearning-oppimisympäristö

Hyrian verkko-opiskelussa käytetään oppimisalustana Itslearning-oppimisympäristöä. Itslearningin verkko-osoite on hyria.itslearning.com ja löydät linkin ympäristöön myös Hyrian verkkosivujen yläpalkista.Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.