Opiskeluhuolto

Opiskeluhuollon tavoitteena on tukea kaikkia oppilaitoksen opiskelijoita siten, että he edistyvät opinnoissaan, kokevat kuuluvansa opiskeluyhteisöön, valmistuvat ja sitä kautta löytävät paikkansa yhteiskunnassa ja työelämässä. Painopiste opiskeluhuollon toteuttamisessa on yhteisöllisessä ja ennaltaehkäisevässä toiminnassa. Lähtökohtaisesti opiskeluhuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijan ja hänen huoltajiensa kanssa.

Jokaisessa Hyrian yksikössä toimii yhteisöllinen hyvinvointiryhmä (YHR), joka vastaa opiskelijahyvinvoinnin kehittämisestä. Yksiköissä tehdään yhdessä opiskelijoiden kanssa toimintasuunnitelma, jossa kuvataan lukuvuoden aikana tehtävät toimenpiteet. Lisäksi Hyrian opiskelijakunnan hallitus valitsee edustajansa opiskelijahyvinvoinnin ohjausryhmään ja pääsee sitä kautta jatkuvasti tuomaan opiskelijoiden näkemyksiä esille.

Opiskelijoilla on oikeus myös yksilökohtaiseen opiskeluhuoltoon. Opiskelijan hyvinvointia tukemassa ryhmänohjaajan lisäksi on muun muassa opinto-ohjaaja, kuraattori, terveydenhoitaja, erityisopettaja, psykologi ja etsivä nuorisotyönohjaaja.

Opiskelijan suostumuksella hänen tuekseen voidaan koota myös opiskeluhuollon toimijoista koostuva asiantuntijaryhmä. Opiskelijat ja heidän huoltajansa voivat ottaa yhteyttä myös suoraan opiskeluhuollon työntekijöihin.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.