Opiskelijapsykologi

Opiskelijapsykologin tehtävänä on tukea opiskelijan myönteistä nuoruusiän kehitystä, toimintakykyä ja mielenterveyttä. Opiskelijapsykologin tehtävänä on psyykkisten ongelmien ennaltaehkäisy, selvittäminen, tukitoimien suunnittelu ja opiskelun tukeminen. Työhön kuuluu myös opetushenkilöstön luottamuksellinen konsultointi ja opiskeluhuollon kehittäminen. Psykologi työskentelee tiiviissä yhteistyössä kuraattorin ja terveydenhoitajan sekä muun opiskeluhuoltohenkilöstön kanssa. Lisäksi opiskelijapsykologi tekee yhteistyötä vanhempien ja muiden yhteistyötahojen kanssa opiskelijan suostumuksella.

Psykologi tekee pääasiassa psykologista lyhytkestoista asiakastyötä, jossa kontaktin kesto ja sisältö suunnitellaan yksilöllisesti yhteistyössä opiskelijan kanssa. Tarvittaessa psykologi ohjaa opiskelijan jatkotutkimuksiin, -hoitoon tai muiden palveluiden piiriin. Yksilöllisillä ohjaus-, neuvonta- ja tukikäynneillä opiskelijapsykologi kartoittaa opiskelijan sen hetkistä tilannetta ja tuen tarvetta, mikä tapahtuu opiskelijan ja psykologin välisin luottamuksellisin keskusteluin.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.