Opintososiaaliset edut työssäoppimisjaksojen aikana

Matkat

Työssäoppimispaikan ja kodin välisiin matkoihin sovelletaan normaalin koulumatkan matkakorvauksen myöntämisperusteita (katso koulumatkatuki).

Jos matka työssäoppimispaikallesi on Kelan myöntämisperusteiden mukainen, on sinun täytettävä ennen työssäoppimisjaksoa koulumatkatukihakemus ja toimitettava se opintotoimistoon. Jos kuljet omalla autolla, toimita anomus oman kulkuneuvon käytöstä myös opintotoimistoon.

Jos sinulle on jo myönnetty koulumatkoihin Kelan koulumatkatuki, mutta työssäoppimispaikan matka poikkeaakin tästä normaalista koulumatkastasi, on sinun tehtävä erillinen matkatukihakemus työssäoppimisjaksolle.

Ateriakorvaus

Jos olet työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa (ent. työssäoppiminen) eikä sinulla ole mahdollista ruokailla Hyrian opiskelijaravintolassa tai maksutta työpaikalla, maksetaan sinulle ateriakorvausta 3,50 €/päivä.

Ateriakorvausta haetaan Wilmassa. Ateriakorvaushakemus löytyy Wilmasta "Hakemukset ja päätökset" -sivulta. Opiskelijan ohje ateriakorvauksen hakemiseen löytyy täältä.Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.