Opintososiaaliset edut työssäoppimisjaksojen aikana

Matkat

Työssäoppimispaikan ja kodin välisiin matkoihin sovelletaan normaalin koulumatkan matkakorvauksen myöntämisperusteita (katso koulumatkatuki).

Jos matka työssäoppimispaikallesi on Kelan myöntämisperusteiden mukainen, on sinun täytettävä ennen työssäoppimisjaksoa koulumatkatukihakemus ja toimitettava se opintotoimistoon. Jos kuljet omalla autolla, toimita anomus oman kulkuneuvon käytöstä myös opintotoimistoon.

Jos sinulle on jo myönnetty koulumatkoihin Kelan koulumatkatuki, mutta työssäoppimispaikan matka poikkeaakin tästä normaalista koulumatkastasi, on sinun tehtävä erillinen matkatukihakemus työssäoppimisjaksolle.

Ateriakorvaus

Omien eväiden korvaus on 3,50 €/päivä. Sinulle maksettava eväskorvaus edellyttää, että sinulla ei ole työpaikalla ruokailumahdollisuutta. Sinun on myös täytettävä opintotoimistosta saatava ateriakorvauslomake ja tarkistutettava se työssäoppimisen valvojalla. Jos saat palkkaa yli 660 €/kk, et saa eväskorvausta.

Jos ruokailet työpaikan ruokalassa (tai vastaavassa), on ryhmänohjaajan tehtävä sopimus ruokailusta ja laskutusperusteista ko. ruokalan kanssa. Voitte sopia esim. sellaisesta käytännöstä, että haet opintotoimistosta tarvittavan määrän ruokalippuja, joilla ”maksat” lounaasi työpaikan ruokalassa. Ruokala sitten laskuttaa Hyriaa näiden lippujen perusteella.Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.