Kodin ja oppilaitoksen välinen yhteistyö

Alle 18-vuotiaat opiskelijat

Kodin ja oppilaitoksen välisellä yhteistyöllä tuetaan alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden ammatillisen opiskelun edellytyksiä sekä opiskelijan terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Lähtökohtana yhteistyössä on aikuistuvan nuoren tai täysi-ikäisen opiskelijan itsenäisyyden ja oman vastuullisuuden huomioon ottaminen ja kehittäminen sekä huolenpito tukea tarvitsevasta opiskelijasta.

Jos olet alle 18-vuotias, huoltajasi saavat tietoa opiskelustasi, sen tavoitteista, sisällöstä ja opintojesi etenemisestä. Yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi huoltajille järjestettävät infotilaisuudet koulutuksen alussa ja säännölliset tapaamiset opettajien kanssa. Huoltajasi saavat käyttäjätunnukset opiskelijahallinto-ohjelma Wilmaan, jossa he voivat seurata opintosuorituksiasi ja poissaolojasi.

Mikäli sinulla ilmenee opintojen etenemiseen liittyviä ongelmia, niitä pohditaan yhdessä sinun ja huoltajiesi kanssa. Ryhmänohjaaja ja/tai opiskelijahuollon työntekijä toimivat linkkeinä oppilaitoksen ja kodin välillä.

Erityistä tukea tarvitsevan alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltajat osallistuvat opiskelijan ja ryhmänohjaajan sekä erityisopettajan kanssa prosessiin, jonka tavoitteena on laatia opiskelijalle henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma HOJKS.

Kotiväen ilta

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden huoltajille järjestetään kodin ja koulun yhteinen tilaisuus, Kotiväen ilta, joka alkaa yleensä yksikön yleisesittelyllä. Lopuksi osallistujat tutustuvat koulutusosastoihin ryhmänohjaajien/koulutuspäälliköiden johdolla. Huoltajalla on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun ryhmänohjaajan tai opinto-ohjaajan kanssa.

Kotiväen illat järjestetään yksiköittäin ja niiden ajankohdat löydät toimipisteiden sivuilta >>


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.