Kansainvälinen toiminta

Kansainvälisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden kansainvälisessä toimintaympäristössä ja työelämässä toimimisen valmiuksia. Tavoitteena kansainvälisyyteen kasvussa on, että opiskelija oppii tulemaan toimeen monikulttuurisessa työympäristössä, kasvaa suvaitsevaisuuteen ja hankkii riittävän kielitaidon sekä
eri kulttuurien tuntemusta voidakseen menestyä kansainvälistyvillä työmarkkinoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa kieli- ja kulttuuriopintoja sekä mahdollisuutta suorittaa työssäoppimis- tai opiskelujaksoja ulkomailla.

Vaihtojaksot suuntautuvat pääosin Eurooppaan, mutta muutamia paikkoja löytyy myös USA:ssa, Kanadassa ja Kiinassa. Opiskelijat voivat hyödyntää Hyrian kattavaa yhteistyöoppilaitosverkostoa tai etsiä oman työssäoppimispaikan. Kestoltaan 4 viikon - 1 vuoden vaihtojaksot on tarkoitettu pääasiassa 2. ja 3. vuoden opiskelijoille (nuoret), aikuisopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Lisäksi erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat voivat osallistua tietyin ehdoin.

Opiskelijoille tarjotaan vuosittain vahvistettava määrä Euroopan unionin myöntämiä apurahoja vaihtojaksojen matka- ja asumiskulujen kattamiseen Euroopassa. Myös taloudellista lisätukea voi hakea vaihtojakson kustannusten kattamiseen. Pääsääntöisesti ulkomailla suoritetut opinnot luetaan hyväksi opintoihin Hyriassa. Hakuaika opiskelijavaihtoihin vaihtelee opintoaloittain. Lue lisää kansainvälisistä vaihtojaksoista.

Hyria vastaanottaa myös ulkomaisia opiskelijoita opiskelemaan opintojaksoille tai työssäoppimaan alueen yrityksiin sekä opettajia ja asiantuntijoita tutustumaan suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen. Uutena toimintona voidaan kutsua myös ulkomainen yrityksen edustaja opettamaan, ohjaamaan tai luennoimaan Hyrian opiskelijoille apurahan turvin. Lisäksi Hyrialla on erilaisia kansainvälisiä yhteistyöhankkeita, joissa kehitetään uusia kieliopintoihin, opiskeluun tai koulutukseen liittyviä käytänteitä. Hyrian opettajat voivat myös osallistua kansainvälisille vaihtojaksoille ( mm. vaihdot, vierailut, koulutus, työelämäjakso).

Jokaisessa Hyrian yksikössä toimii kansainvälisyysvastaavia, jotka tiedottavat opiskelijoita kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista. Kansainvälisyysvastaavien yhteystiedot löydät täältä >>.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.