Koulutus- ja rahoitusmuodot

Hyriassa opiskelee vuosittain yli 4000 aikuisopiskelijaa näyttötutkintoon valmistavassa koulutuksessa. Monipuolisissa lyhytkoulutuksissa käy myös lähes 4000 aikuisopiskelijaa.

Järjestämme perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä niihin valmistavaa koulutusta. Toteutamme myös muuta ammatillista lisä-, täydennys- ja pätevyyskoulutusta. Näyttötutkinnoissa osaaminen voi olla hankittu työkokemuksen, opintojen tai harrastusten kautta ja osaaminen osoitetaan tutkintotilaisuuksissa. Jos osaaminen riittää, voi tutkintoa hakeutua suorittamaan pelkästään tutkintotilaisuuksien kautta, jolloin ei tarvita ollenkaan valmistavaa koulutusta. Tiedot ja taidot osoitetaan ensisijaisesti aidoissa työelämän tuotanto- ja palvelutilanteissa. Kaikki ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot voi suorittaa näyttötutkintona.

  • Perustutkinto soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ko. alasta.
  • Ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on alan peruskoulutus (tai vastaavat tiedot) sekä alan työkokemusta.
  • Erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jos olet alan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen alalta.

Tutkintojen yksityiskohtaisempi rakenne on kuvattu tutkinnon perusteissa, jotka löytyvät Opetushallituksen kotisivuilta (oph.fi). Kouluttaja käy uusien opiskelijoiden kanssa tutkinnon rakenteen, sisällöt ja toteutustavat läpi koulutuksen alussa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.