Tietokoneiden käyttö

Voit hyödyntää Hyrian tietokoneita opiskelussasi. Pelaaminen sekä omien ohjelmien, pelien ja asiattomien taustakuvien asentaminen koneille on kielletty. Mikäli aiheutat laitteille ja ohjelmille tahallisesti vahinkoa, olet korvausvelvollinen.

Luokat ovat auki vain opetustuntien ajan. Jos haluat käyttää tietotekniikkaluokkia muina aikoina, on sinun sovittava luokkiin pääsystä kouluttajan kanssa.

Tietokoneluokkiin ei saa tuoda eikä siellä säilyttää ruokia tai juomia. Jokainen on vastuussa työtilojen siisteydestä. Päivän päätteeksi tietokoneet sammutetaan. Tulostuspaperin kulutusta pyritään hillitsemään.

Tunnukset

Vastuukouluttaja antaa sinulle tunnukset verkkoon, sähköpostiin ja koneisiin. Käyttäjätunnus on
muotoa etunimi.sukunimi@edu.hyria.fi (ilman skandinaavisia kirjaimia). Vaihda salasana heti
ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Verkon ja sähköpostin tunnukset ovat samat, eli jos
vaihdat salasanan esimerkiksi verkkoon, muuttuu myös sähköpostin salasana.

Aikuisopiskelijoilla on oma työasema (T:), jonne voit tallentaa omia opiskeluun liittyviä töitäsi.

Itslearning-oppimisympäristö

Hyrian verkko-opiskelussa käytetään oppimisalustana Itslearning-oppimisympäristöä. Itslearningin verkko-osoite on hyria.itslearning.com ja löydät linkin ympäristöön myös Hyrian verkkosivujen yläpalkista. Mikäli opintoihisi kuuluu verkko-opiskelua, saat tunnukset ympäristöön omaan edu.hyria.fi sähköpostiisi.

Wilma

Oppilaitoksessamme on käytössä Wilma-ohjelma (wilma.hyria.fi). Wilmaa käytetään selaimella, joten ohjelmaa voi käyttää esimerkiksi kotoa tai työpaikalta. Wilman avulla opiskelijat voivat mm. seurata opintojen edistymistä, läsnä-/poissaoloja ja päiväkirjamerkintöjä, tulostaa opiskelijan opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen, viestiä kouluttajien ja henkilökunnan kanssa sekä lukea tiedotteita.

Office 365

Pidemmissä koulutuksissa opiskelijoilla on käytössä Office 365 -palvelu ohjelmistoineen. Keskeisiä ominaisuuksia tässä palvelussa ovat:

  • Officen työvälineohjelmat Word, Excel ja PowerPoint
  • OneDrive tallennuspalvelu, joka mahdollistaa tiedostojen tallentamisen paikasta riippumatta, sekä mahdollisuuden kansioitten ja asiakirjojen jakamiseen ja tarvittaessa yhdessä työstämiseen.

Office 365 -palvelun myötä opiskelijoille tulee käyttöön @edu.hyria.fi -päätteiset sähköpostit, joiden kautta tiedotetaan ja joita velvoitetaan käyttämään. Jos unohdat verkon tai sähköpostin salasanan, otathan yhteyttä kouluttajaasi. Office 356 -palvelun käyttöoikeus loppuu opintojen päättyessä.

Käyttöongelmat

Kerrothan heti, jos laitteet tai ohjelmistot eivät toimi. Vikailmoitukset tehdään kirjallisesti tai sähköpostilla kouluttajalle tai opintotoimistoon. Kuvailethan ilmoituksessasi, missä tilassa/laitteessa/ohjelmassa vika ilmeni, millainen vika oli ja mitä olit ohjelmalla tekemässä.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.