Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon järjestäminen perustuu Valtioneuvoston asetukseen (380/2009) neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta. Opiskeluterveydenhuolto on Hyvinkään kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän alaista toimintaa, jonka tehtävänä on huolehtia kokonaisvaltaisesti ko. kaupungeissa sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoiden terveydestä.

Olet oikeutettu
opiskeluterveydenhuollon palveluihin, mikäli opiskelet opintotukilain (65/1994) mukaisessa, opintotukeen oikeuttavassa koulutuksessa.

Opiskelijoiden terveydenhoitajat tekevät yhteistyötä opiskeluterveydenhuoltoon nimetyn lääkärin kanssa. Voit käyttää aina myös asuinkuntasi terveyskeskuksen palveluita. Opiskeluterveydenhuollon ja lääkärin palvelut ovat maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuollosta saat apua ja ohjausta seuraavasti:

  • sairauksien toteaminen ja hoito
  • lievät tapaturmat
  • perusrokotteet
  • ehkäisyasiat
  • päihde- ja mielenterveysongelmat


Mikäli tarvitset oppilaitoksellesi tai työssäoppimispaikallesi sairauslomatodistuksen, tarvitaan henkilökohtainen käynti terveydenhoitajan vastaanotolla. Sairauslomaa ei myönnetä jälkikäteen.

Kiireellistä lääkärinhoitoa vaativissa tilanteissa otathan yhteyttä ensisijaisesti oman asuinkuntasi terveyskeskukseen, lääkärikeskukseen tai sairaalaan.

Yksikkösi terveydenhoitajan yhteystiedot ja vastaanottoajat löydät kyseisen yksikön sivuilta >>.


Lisätietoja opiskeluterveydenhuollosta

Hyvinkään opiskelijoiden terveyspalvelut >>

Riihimäen opiskelijoiden terveyspalvelut >>Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.