Opiskelun kustannukset

Valtionosuusjärjestelmän (VOS) mukaisessa perustutkintoihin valmistavassa koulutuksessa opetus on maksutonta. Maksuttomaan opetukseen eivät kuitenkaan sisälly oppikirjat tai muut henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut oppimateriaalit, työvälineet (esim. kokin veitset), koneet, laitteet, materiaalit ja muut tarvikkeet, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijoille.

Opiskeluun liittyvät viranomaismaksut (tulityökortti, hygieniaosaamistodistus, SPR:n ensiapukortti, ajokortin lunastusmaksu) eivät sisälly maksuttomaan opetukseen.

Työvoimakoulutuksessa opetus ja opetusmateriaalit ovat opiskelijalle maksuttomia.

Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelijalta peritään opiskelijamaksu koulutuksen alkaessa. Perittyä maksua ei palauteta, vaikka opiskelija keskeyttäisi koulutuksen.

Henkilöstökoulutuksessa Hyria laskuttaa työnantajaa.

Tutkintomaksua ei enää peritä opiskelijoilta.

Oppimateriaalit ja tarvikkeet

Hyria voi välittää käyttöösi erilaisia oppimateriaaleja ja tarvikkeita, jotka eivät sisälly maksuttomaan opetukseen. Sinun ei ole pakko tehdä näitä hankintoja Hyrian kautta, vaan voit hankkia materiaalit ja tarvikkeet muualtakin.

Hyria voi periä sinulta hankintamaksuja silloin, kun sinulle annetaan opiskelun edellyttämiä oppikirjoja tai muita henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja oppimateriaaleja, työvälineitä, koneita, laitteita, materiaaleja ja muita tarvikkeita, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät sinulle.

Palautathan koulutuksen päättyessä Hyriaan ne opiskeluvälineet ja tarvikkeet, jotka olet saanut lainaksi.

Työssäoppimisen kulut ja korvaukset

Matkat
Työssäoppimispaikan ja asunnon välisiin matkoihin sovelletaan normaalin koulumatkan matkakorvauksen myöntämisperusteita (katso koulumatkatuki). Jos saat palkkaa työssäoppimispaikasta vähintään 660 €/kk, ei matkatukea sinulle voida myöntää.

Jos työssäoppimismatkasi on Kelan myöntämisperusteiden mukainen, on sinun täytettävä ennen työssäoppimispaikkaan menoa koulumatkatukihakemus ja toimitettava se opintotoimistoon. Jos kuljet omalla autolla, toimita anomus oman kulkuneuvon käytöstä myös opintotoimistoon.

Jos sinulle on jo myönnetty koulumatkoihin Kelan koulumatkatuki, mutta työssäoppimispaikan matka poikkeaakin tästä normaalista koulumatkastasi, on sinun tehtävä erillinen matkatukihakemus työssäoppimisjaksolle.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.