Aikuisopiskelijana Hyriassa

Enemmän osaamista – monipuolisempaa meininkiä

Tarjoamme ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosittain tuhannet opiskelijat hyödyntävät kattavaa tarjontaamme, joka sisältää kymmeniä tutkintoja eri aloilta sekä aikuisille suunnattuja lyhytkoulutuksia. Koulutamme osaavaa työvoimaa työelämän tarpeisiin ja teemme tiivistä yhteistyötä alueen elinkeinoelämän kanssa, mikä takaa käytännönläheisen ja monipuolisen opiskelun.

Ammatillisia tutkintoja voit suorittaa seuraavilla koulutusaloilla:

  • humanistinen ja kasvatusala
  • luonnontieteiden ala
  • luonnonvara- ja ympäristöala
  • matkailu-, ravitsemis- ja talousala
  • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  • tekniikan ja liikenteen ala
  • yhteiskuntatieteiden, liiketalouden- ja hallinnon ala.


Maahanmuuttajille suunnatut koulutukset, ammatilliseen koulutukseen ja/tai työelämään valmentavat koulutukset ja erilaiset valmennukset kuuluvat myös valikoimaamme.

Aikuiskoulutuksessa voit opiskella niin työssä, työn ohella kuin omalla ajallakin. Aikuisten opiskelua on helpotettu poistamalla opiskelulta muodollisia esteitä ja aikaisempia opintoja voidaan lukea hyväksi. Aiemmin hankittu osaaminen (opiskelemalla, työelämässä tai harrastuksissa) tunnistetaan ja tunnustetaan osaksi tutkintoa ja näin se voi lyhentää opiskeluaikaa ja nopeuttaa valmistumista. Aikuisopiskelu voi olla lähiopiskelua, itsenäistä tai ohjattua etäopiskelua, verkko-opiskelua tai monimuoto-opiskelua.

Lähiopiskelulla tarkoitetaan opiskelua luokassa tai työpajassa tai ryhmä- tai seminaarityöskentelyä. Opiskelu voi tapahtua päivällä, illalla tai viikonloppuisin.

Etäopiskelussa on kyse paikasta riippumattomasta opiskelusta, jossa opettaja ja opiskelija eivät tapaa toisiaan kasvokkain. Opiskelussa voidaan käyttää hyväksi tieto- ja viestintätekniikkaa. Opiskelu on mm. erilaisten tehtävien itsenäistä tekemistä, mutta mahdollistaa myös opiskelun yhdessä muiden etäopiskelijoiden kanssa.

Verkko-opiskelulla tarkoitetaan verkon hyödyntämistä opiskelussa. Opetus voi tapahtua joko kokonaan tai osittain verkossa. Verkkoa voidaan käyttää myös muun opetuksen tukena esimerkiksi tiedon jakamisessa.

Monimuoto-opiskelulla tarkoitetaan erilaisten opiskelujärjestelyiden, kuten lähiopetuksen, etäopetuksen ja itsenäisen opiskelun yhdistelmiä. Opinnot koostuvat esimerkiksi valmiiden oppimateriaalien opiskelusta ja itsenäisten tehtävien tekemisestä. Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät erilaiset opiskelun toteuttamistavat.

Pääyksikkömme sijaitsevat Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Muut yksiköt sijaitsevat Helsingissä, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.