Tietoa hakijalle

Tervetuloa tutustumaan Hyrian koulutustarjontaan! Valikoimassamme on runsaasti ammatillisia tutkintoja useilta aloilta. Näiden lisäksi tarjoamme paljon erilaisia lyhytkoulutuksia. Tältä sivulta löydät koottuna tietoa koulutusvaihtoehdoistamme sekä niihin hakeutumisesta.


Miten hakea?

Heti peruskoulun jälkeen - Hae yhteishaussa
Mikäli sinulla ei ole vielä tutkintoa, voit hakea Hyriaan opiskelijaksi helmi-maaliskuussa järjestettävässä yhteishaussa. Yhteishaussa hakukanavana toimii opintopolku.fi -palvelu. Yhteishaussa haetaan opiskelemaan vain ammatillisia perustutkintoja.
Tutustu tarkemmin.


Olet jo suorittanut tutkinnon - Hae jatkuvassa haussa

Mikäli olet suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai muun tutkinnon, voit hakea Hyriaan opiskelijaksi ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Koulutuksiin haetaan suoraan Hyrian verkkosivujen kautta. Laajasta koulutusvalikoimastamme voit valita yksittäisiä koulutuspäiviä tai suorittaa kokonaisen tutkinnon.
Jatkuvassa haussa olevat koulutukset löydät tästä.

Sinulla on jo työkokemusta - Hae jatkuvassa haussa
Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon osoittamalla tietosi ja taitosi näytössä, kehittää osaamistasi tai opiskella kokonaan uuden ammatin. Hae avoinna oleviin koulutuksiimme ympäri vuoden Hyrian verkkosivujen kautta. Laajasta koulutusvalikoimastamme voit valita yksittäisiä koulutuspäiviä tai suorittaa kokonaisen tutkinnon.
Jatkuvassa haussa olevat koulutukset löydät tästä.

Uraohjaus - Oletko 30+ ja harkitset ammatillista koulutusta?

Lähtökohtana ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi sinulle tehdään lyhyt alkuvaiheen tilannekartoitus. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseen.
Lue lisää Uraohjauksesta täältä.
Mitä eri tutkinnot tarkoittavat?

Perustutkinto (pt) soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ko. alasta. Katso perustutkintomme tästä

Ammattitutkinto (at) on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on alan peruskoulutus tai vastaavat tiedot sekä alan työkokemusta. Katso ammattitutkintomme tästä

Erikoisammattitutkinto (eat) soveltuu sinulle, jos olet alan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen alalta. Katso erikoisammattitutkintomme tästä


Mamu

Mitä muita koulutuksia / koulutustapoja Hyria tarjoaa?

Lyhyt-, pätevyys- ja korttikoulutukset
Tarjoamme eri alojen ammatillista lisä- ja pätevyyskoulutusta (esim. tietotekniikka- ja esimieskoulutuksia) sekä mahdollisuuden hankkia erilaisia osaamistodistuksia (kuten hygieniaosaamistodistus, työturvallisuuskortti, jne). Tutustu tarkemmin.

Maahanmuuttajakoulutus
Maahanmuuttajat voivat hakea kaikkiin Hyrian koulutuksiin. Järjestämme kotoutumiskoulutusta sekä virallisia suomen kielen kielikokeita. Tutustu tarkemmin.

Työvoimakoulutukset
Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Sen tavoitteena on parantaa työllistymisen tai työelämässä pysymisen mahdollisuuksia. Työvoimakoulutus soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille. Tutustu tarkemmin.

Yrityskoulutukset
Yrityskoulutusten toteutukset räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan ja ne vaihtelevat lyhyistä muutaman tunnin luennoista pitkiin, jopa useamman vuoden kestäviin koulutusprojekteihin ja valmennusohjelmiin. Käytössänne on koko koulutusvalikoimamme. Tutustu tarkemmin.

Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutus johtaa samoihin ammatillisiin tutkintoihin kuin oppilaitoksissa järjestettävä koulutus. Tavoitteena voi olla myös tutkintoon johtamaton lisäkoulutus. Oppisopimuskoulutus järjestetään yhteistyössä opiskelijan, työnantajan ja oppilaitoksen kanssa. Tutustu tarkemmin.

VALMA-koulutus
VALMA-koulutus auttaa selkiyttämään ajatuksia ammatinvalinnasta sekä antaa lisää valmiuksia ammatillisiin opintoihin ja koulutuksesta suoriutumiseen. VALMA on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat osallistua myös aikuiset ja maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Tutustu tarkemmin.

Koulutuskokeilu
Koulutuskokeilussa tutustut koulutuksen sisältöön ja ammatin vaatimuksiin. Näin voit arvioida koulutussuunnitelmaasi ja täsmentää sitä. Koulutuskokeilussa voit keskustella opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla opetusta. Koulutuskokeilu kestää enintään 10 päivää. Tutustu tarkemmin.


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.