Yo-pohjaisille hakijoille

Aiempina vuosina lukiosta valmistuneilla hakijoilla on ollut mahdollisuus hakea yhteishaussa Hyrian ylioppilaspohjaisiin koulutuksiin. Nyt erillisistä yo-pohjaisista koulutuksista on luovuttu ja tarjoamme muita mahdollisuuksia lukion jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen. 

Ammatilliset perustutkinnot 

Jatkuvassa haussa olevat koulutuksemme ovat erinomainen reitti jatko-opintoihin lukion jälkeen. Hyriassa opiskelet ammattiin ja saat suoran väylän työelämään. Ammatillisesta koulutuksesta on hyötyä myös jatko-opinnoissa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ko. alasta. 

Tutustu Hyrian perustutkintovalikoimaan.
Lisätietoa eri tutkinnoista ja hakeutumiseen liittyvistä asioista löydät Tietoa hakijalle -sivulta.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuksella voi opiskella lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin työn ohessa. Opiskelijalla täytyy olla työpaikka tai hän voi toimia myös alan yrittäjänä.  

Noin 70 - 80 prosenttia oppisopimuskoulutuksesta tapahtuu työpaikalla, lisäksi opiskelija osallistuu oppilaitoksen lähiopetuspäiviin. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan koulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Lisätietoa oppisopimuksesta.


Kaikissa jatkuvan haun koulutuksiin liittyvissä kysymyksissä auttavat Hyrian hakutoimisto ja opinto-ohjaajat, ota yhteyttä:

hakutoimisto(at)hyria.fi
Puh. 020 690 159 

opinto-ohjaajat(at)hyria.fi
Puh. 019 778 3000Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.