Yo-pohjaisille hakijoille

Aiempina vuosina lukiosta valmistuneilla hakijoilla on ollut mahdollisuus hakea yhteishaussa Hyrian ylioppilaspohjaisiin koulutuksiin. Nyt erillisistä yo-pohjaisista koulutuksista on luovuttu ja tarjoamme lukuisia muita mahdollisuuksiin lukion jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen.  

Erillishaku

Hyrian erillishaku järjestetään samaan aikaan yhteishaun kanssa. Erillishaku on tarkoitettu niille hakijoille, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai muun tutkinnon, eivätkä voi hakea koulutuksiin yhteishaussa. Erillishaussa oleviin koulutuksiin haetaan Hyrian omalla sähköisellä hakulomakkeella, joka aukeaa erillishaun sivulle hakuajan alettua. Erillishaun paikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan nuorten koulutuksen ryhmien mukana ja opetus on päiväopetusta.

Lue lisää erillishausta.

Ammatilliset perustutkinnot 

Aikuiskoulutus on erinomainen reitti jatko-opintoihin lukion jälkeen. Hyriassa opiskelet ammattiin ja saat suoran väylän työelämään. Ammatillisesta koulutuksesta on hyötyä myös jatko-opinnoissa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ko. alasta. 

Tutustu Hyrian perustutkintovalikoimaan.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuksella voi opiskella lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin työn ohessa. Opiskelijalla täytyy olla työpaikka tai hän voi toimia myös alan yrittäjänä.  

Noin 70 - 80 prosenttia oppisopimuskoulutuksesta tapahtuu työpaikalla, jossa koulutuksesta huolehtii opiskelijan vastuullinen työpaikkakouluttaja. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaa Hyria. Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan koulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa

Lisätietoa oppisopimuksesta.


Kaikissa aikuiskoulutukseen liittyvissä kysymyksissä auttavat Hyrian hakutoimisto ja opinto-ohjaajat, ota yhteyttä:

hakutoimisto(at)hyria.fi
Puh. 020 690 159 

opinto-ohjaajat(at)hyria.fi
Puh. 019 778 3000