Tekniikan alat
Koneistaja
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneistaja työskentelee teknologiateollisuudessa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu erilaisten koneiden ja laitteiden valmistusta, kone-, laite- ja automaatioasennuksia sekä kunnossapitotehtäviä. Hän osaa valmistaa osia työpiirustusten mukaan, asentaa koneita ja laitteita ja tehdä laadunvarmistusmittauksia. Koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tuntemus, koneenpiirustusten lukutaito ja työkalujen hallinta ovat alan ammatillisia perustaitoja.

Hae Hyriaan, meiltä saat enemmän osaamista!

Tuotantotekniikan osaamisala

Koneistajiksi valmistuvat opiskelevat koneistuksen manuaalitekniikkaa sekä koneistuksen automaatiota (CNC-tekniikkaa), tietokoneavusteista suunnittelua (CAD-tekniikkaa) ja tietokoneavusteista valmistusta (CAM-tekniikkaa), työstöratojen valmistusta ja työkaluvalmistusta.

Koneistajaksi voi opiskella Hyriassa Hyvinkäällä Karankadun yksikössä.

Katso esittelyvideolue-opiskelijatarina

Työpaikat

Kone- ja tuotantotekniikan työpaikkoja on metalliteollisuusyritysten lisäksi muussa teollisuudessa ja erilaisissa kunnossapitotehtävissä. Alalle valmistuneiden työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Mahdollisuus kaksoistutkintoon

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Käytännössä tällöin opiskellaan ammatillisia opintoja Hyriassa ja yo-kokeessa kirjoitettavat aineet Hyvinkään tai Riihimäen lukioissa.

Opiskelijat valitaan suorittamaan kaksoistutkintoa perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Kaksoistutkintoa opiskelemaan valitaan 30 Hyvinkäältä ja 30 Riihimäeltä. 

Aloita insinööriopinnot HAMKissa jo ammatillisten opintojesi aikana

Hyriassa voit tekniikan opiskelijana suorittaa HAMKin insinööriopintoja jo ammatillisen koulutuksesi aikana. Kun jatkat opintojasi HAMKin tekniikan koulutuksessa, sinun on mahdollista valmistua insinööriksi 3,5 vuodessa. Lue lisää.

Jatko-opinnot

Perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Aloituspaikat

Kevään 2019 yhteishaussa 18 opiskelijalle.

Opiskelija tekee koulutusohjelmavalinnan koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi 1. opiskeluvuoden keväällä.

Lisätietoja

opinto-ohjaajat(at)hyria.fi
puh. 019 778 3000

Hyrian hakutoimisto
hakutoimisto(at)hyria.fi
puh. 020 690 752


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.