Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnon suorittanut osaa ottaa huomioon eläinten fysiologiset ja muut käyttäytymistarpeet, huolehtii työturvallisuudesta, osaa käsitellä eläimiä turvallisesti, ymmärtää maatalousalan osana elintarvikeketjua ja tuntee ja noudattaa eläinlääkintälainsäädäntöä. Hän osaa työskennellä kustannustehokkaasti, vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Tutkinnon suorittanut, joka on valinnut osaamisalakseen:

  • Tuotantoeläinyrittämisen, tuntee yrittämisen edellytykset ja hän osaa suunnitella, kehittää, organisoida ja johtaa tilaa.
  • Tuotantoeläintilan esimiehenä toimimisen, osaa työskennellä esimiehenä, työhönopastajana ja työnantajana tuotantoeläintilalla.
  • Tuotantoeläinten hoitamisen tai Maatalouslomittamisen, osaa hoitaa tuotantoeläimiä sekä hallitsee asiakaspalvelun ja eläintilan työt.
  • Lomitustyön ohjaamisen, osaa työskennellä maatalouslomituksen ohjauksessa ja esimiestehtävissä.
  • Sorkkien hoitamisen, osaa hoitaa tuotantoeläinten sorkkia ja huolehtia työvälineistään ja laitteistaan.


Tutkinnon suorittanut voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tuotantoeläintilalla, maatalouslomituksen esimiestehtävissä tai toisen palveluksessa eläinten hoitajana, sorkkahoitajana tai maatalouslomittajana.

Hyriassa on mahdollisuus suorittaa maatalousalan ammattitutkinto joustavasti oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Valmistava koulutusohjelma on suunniteltu niin, että tutkinto voidaan suorittaa joustavasti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää työssäoppimispaikan saamista ja hyvää terveyttä.

Lisätietoja:
Opettaja Marja Aalto
puh. 050 415 3498
marja.aalto(at)hyria.fi


Päivämäärä Koulutus Paikkakunta Haku päättyy
  Maatalousalan ammattitutkinto Hyvinkää Jatkuva haku

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.