Maatalousalan ammattitutkinto

Maatalousalan ammattitutkinto

Maatalous ammattitutkinnon suorittanut osaa ottaa huomioon eläinten fysiologiset ja muut käyttäytymistarpeet, huolehtii työturvallisuudesta, osaa käsitellä eläimiä turvallisesti, ymmärtää maatalousalan osana elintarvikeketjua ja tuntee ja noudattaa eläinlääkintälainsäädäntöä. Hän osaa työskennellä kustannustehokkaasti, vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. 

Tutkinnon suorittanut, joka on valinnut osaamisalakseen:
  • Maatalouslomittamisen osaamisalan, osaa työskennellä maatalouslomituksen ohjauksessa ja esimiestehtävissä.
  • Maatilan hoitamisen osaamisalan, on valmiudet työskennellä maatilalla kasvituotannon eri tehtävissä maataloustyöntekijänä.
  • Sorkkien hoitamisen osaamisalan, osaa hoitaa tuotantoeläinten sorkkia ja huolehtia työvälineistään ja laitteistaan.
  • Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisalan, osaa hoitaa tuotantoeläimiä sekä hallitsee asiakaspalvelun ja eläintilan työt.
  • Agrologistiikan osaamisalan, osaa käyttää traktoria ja työkoneiden yhdistelmiä työ- ja kuljetustehtävissä. Hän osaa lastauksen, nosto- ja kuormaustehtävät sekä kuormansidonnan ja hän osaa käyttää keskiraskasta tai raskasta kaivinkonetta sekä maanrakennus- sekä kuormanlastauskoneita maansiirron ja kuormauksen työtehtävissä. 

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tuotantoeläintilalla, maatalouslomituksen esimiestehtävissä tai toisen palveluksessa eläinten hoitajana, sorkkahoitajana tai maatalouslomittajana.

Tutkinto korvaa tutkintorakenteesta 31.12.2018 poistuneet tutkinnot (tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto ja viljelijän ammattitutkinto).


Lisätietoja:
Marja Aalto
puh. 050 415 3498
marja.aalto(at)hyria.fi


Päivämäärä Koulutus Paikkakunta Haku päättyy
  Maatalousalan ammattitutkinto Hyvinkää Jatkuva haku
  Metsäalan ammattitutkinto Hyvinkää Jatkuva haku

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.