Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Hyvinkää
Jatkuva haku

Tutkinto

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Koulutuspaikka

Hyria Hyvinkää, Torikatu 18

Hinta

Opiskelijamaksu 600 €. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutus on osittain opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.

Kohderyhmä

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto soveltuu toimialasta riippumatta kaikille niille, jotka kehittävät yrityksen/organisaation toimintaa. Tutkinto soveltuu erinomaisesti myös yrittäjille ja yrityksen perustamista suunnitteleville.

Koulutus on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena, johon hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake osoitteessa www.hyria.fi/oppisopimus.

Tavoite

Uuden tuotteen tai palvelun/olemassa olevan tuotteen tai palvelun kehittäminen sekä Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaminen.

Sisältö

Asiakaslähtöinen tuotekehitysprosessi:

 • käyttäjälähtöinen palvelusuunnittelu ja Design thinking
 • palvelut ja tuotteet
 • ideointi ja innovaatiot.

Käyttäjälähtöinen palvelumuotoilu:

 • palvelumuotoilu ja Design thinking
 • palvelumuotoiluprosessi ja työkalut.

Tuotteistaminen:

 • liiketoiminta
 • tuotteistusprosessi ja -projekti
 • tuotesuojaukset
 • talous ja kannattavuus.

Kaupallistaminen:

 • tuotteistus ja konseptointi
 • tuote-esittely
 • neuvottelu- ja esiintymistaidot.

Palvelujen digitalisointi

Sähköinen markkinointiviestintä


Lisätietoja saat Opetushallituksen ePerusteet -palvelusta:

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen. Koulutus toteutetaan non-stop -periaatteella, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Opiskelija ja vastuukouluttaja suunnittelevat yksilöllisen opintopolun ja aikataulun - oppimistarpeet ja tutkintotavoite huomioiden. Koulutuksen ja tutkinnon suorituksen kesto on noin 1,5 vuotta.

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Kukin kehittää omaa tuotettaan/palveluaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, omassa aikataulussaan.

Koulutus sisältää lähiopetusta (15 lähipäivää, joista 4 pajapäivää: ohjattua oman tuotteen/palvelun suunnittelua ja kehittämistä), etäopiskelua ja henkilökohtaista ohjausta.

Tutkintoon Tutkintokoulutuksen sisältö on rakennettu sopivaksi niin konkreettisten tuotteiden kuin palveluidenkin kehittämiseen.

Suuremmille ryhmille, yritysten tai organisaatioiden henkilökunnalle, räätälöimme oman koulutuksen (ryhmäkoko noin 10-20 henkeä).

Peruutusehdot

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi.

Maksullisissa koulutuksissa veloitamme koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Yhteyshenkilöt

KIRSTI-LIISA VIRTA, kouluttaja
Puh.: 0400 156 140
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi

HYRIA HAKUTOIMISTO JATKUVA HAKU
Puh.: 020 690 159
S-posti: hakutoimisto@hyria.fi

Oppisopimusasiat
MINNA NYQVIST-POIKONEN, opintosihteeri
Puh.: 040 649 2747
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.