Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Hämeenlinna
4.3.2019 - 28.2.2021
Hakuaikaa jatkettu
Haku päättyy 22.1.2019

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Tutkintonimikkeet

lähihoitaja

Osaamisalat

ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala

Koulutuspaikka

Hyria Hämeenlinna, Paasikiventie 2

Hinta

Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.

Aikataulu

Opiskelijoilla on opiskelutauko syysloma- ja talvilomaviikon aikana sekä 4 viikkoa heinäkuussa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille, alalle soveltuville henkilöille. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta. Valittavilta opiskelijoilta edellytetään hyvää psyykkistä ja fyysistä terveydentilaa.

Koulutus on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena, johon hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake osoitteessa www.hyria.fi/oppisopimus.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja.

Tavoitteena on kouluttaa ammattitaitoisia, vastuuntuntoisia, itsenäiseen työskentelyyn pystyviä lähihoitajia.

Sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Alkavassa koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa seuraavat osaamisalat: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala. Ammattinimike on lähihoitaja.

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, pakolliset tutkinnon osat:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp
  • Kotihoidossa toimiminen, 40 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala, pakolliset tutkinnon osat:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp
  • Kotihoidossa toimiminen, 40 osp
  • Sairaanhoitotyössä toimiminen, 35 osp

Kaikkiin osaamisaloihin valitaan lisäksi 15 osp:n laajuisesti valinnaisia tutkinnon osia. Opintoihin voidaan sisällyttää myös opiskeluvalmiuksia parantavia opintoja (mm. suomen kieli, matematiikka, vuorovaikutustaidot ym.), jotka sopivat lisätukea tarvitseville ja esimerkiksi maahanmuuttajaopiskelijoille.


Lisätietoja saat Opetushallituksen ePerusteet -palvelusta:

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Koulutuksen kesto on yksilöllinen opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

Toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna. Koulutus sisältää lähiopetusta 3 - 5 pv/vk. Opinnot koostuvat teoriaopinnoista, etä- ja verkko-opinnoista, työelämässä tehtävästä työelämäyhteistyöstä sekä työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta. Tutkinnonosittain osaaminen näytetään työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.

Koulutuspaikat

24

Hakeutuminen

Osa hakijoista kutsutaan soveltuvuuskokeeseen 6.2.2019 klo 8.00 - 16.00 (Verkatehdas, Hämeenlinna). Lopullinen valinta suoritetaan soveltuvuustestien, ryhmätehtävien ja haastattelujen perusteella.

Peruutusehdot

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi.

Maksullisissa koulutuksissa veloitamme koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Lisätietoja

Työpaikkaa koulutukseen hakeutumisen yhteydessä ei tarvitse olla. Opiskelijoille hankitaan työpaikalla tapahtuvan koulutuksen paikat Hyrian toimesta alueella Hyvinkää-Riihimäki-Loppi-Hausjärvi. Muille alueille opiskelija hankkii itse koulutussopimus- tai oppisopimustyöpaikan. Kouluttajamme auttavat paikan hankkimisessa.

Opintojen päätoimisuus toteutuu tämän koulutuksen osalta.

Yhteyshenkilöt

KATI KARVONEN, koulutuspäällikkö
Puh.: 050 341 6751
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi

HYRIA HAKUTOIMISTO JATKUVA HAKU
Puh.: 020 690 159
S-posti: hakutoimisto@hyria.fi

Oppisopimusasiat
MARJA HILJANEN, opintosihteeri
Puh.: 040 765 5816
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.