Matkailualan perustutkinto, vastaanottovirkailija tai matkailupalvelujen tuottaja

Hyvinkää
6.8.2018 - 31.5.2021
Hakuaikaa jatkettu
Haku päättyy 12.12.2018

Tutkinto

Matkailualan perustutkinto

Tutkintonimikkeet

matkailupalvelujen tuottaja, vastaanottovirkailija

Osaamisalat

Majoituspalvelujen osaamisala, Matkailupalvelujen osaamisala

Koulutuspaikka

Hyria Hyvinkää, Torikatu 18

Hinta

Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.

Kohderyhmä

Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhteisessä koulutusprosessissa yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa ja opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat uutta ammattia/tutkintoa hankkivat henkilöt, jotka haluavat työllistyä matkailualan työtehtäviin.

Työtehtävien hoitamisessa tarvitaan oma-aloitteisuutta, joustavuutta, palveluhenkisyyttä, kielitaitoa ja luentevuutta asiakaspalvelussa. Osaat ottaa asiakkaan toiveet huomioon ja työskentelet joukkuepelaajana työyhteisössä.

Koulutus on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena, johon hakeudutaan täyttämällä sähköinen taustatietolomake osoitteessa www.hyria.fi/oppisopimus.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta.

Tavoite

Vastaanottovirkailijan työnkuvaan kuuluu matkailijoiden opastaminen, huonevarausten tekeminen sekä sisään- ja uloskirjaaminen. Monipuolisen asiakaspalvelijan työ on myös paljon muutakin. Hän huolehtii asiakkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista sekä onnistuneesta palvelukokemuksesta.

Matkailupalvelujen tuottaja suunnittelee, tuotteistaa ja toteuttaa laadukkaita matkailun ohjelma- ja oheispalveluita. Matkailualan asiakaspalvelun ja matkailupalvelujen toteuttamisen lisäksi Hyriassa on tarjolla opintoja myös majoituspalveluissa, retki-, erä- ja luontoruokailupalveluissa.

Sisältö

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkinto sisältää kolme osaamisalaa, joista Hyriassa on mahdollisuus suorittaa: Majoituspalvelujen osaamisala (vastaanottovirkailija), Matkailupalvelujen osaamisala (matkailupalvelujen tuottaja)

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:

  • Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp

Majoituspalvelujen osaamisala, pakollinen tutkinnon osa:

  • Hotellin vastaanottopalvelut, 40 osp

Matkailupalvelujen osaamisala, pakollinen tutkinnon osa:

  • Matkailupalvelujen tuottaminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp):

  • Kokouspalvelut, 15 osp
  • Majoitusyrityksen puhtauspalvelut, 15 osp
  • Matkailupalvelujen tuotteistaminen, 30 osp
  • Opastuspalvelut, 25 osp
  • Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
  • Retki ja luontoruokailupalvelut, 15 osp

Muut valinnaiset tutkinnon osat sovitaan opiskelijan kanssa koulutuksen aloituksen jälkeen.


Lisätietoja saat Opetushallituksen kotisivuilta:

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Tutkintokoulutuksen kesto on yksilöllinen (2 - 2,5 vuotta). Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

Toteutus

Lähiopetusta on 1 - 2 pv/viikko + etä- ja työssäoppiminen.

Hakeutuminen

Opiskelijavalinnat tehdään joulukuussa 2018.

Peruutusehdot

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi.

Maksullisissa koulutuksissa veloitamme koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Yhteyshenkilöt

HYRIA HAKUTOIMISTO JATKUVA HAKU
Puh.: 020 690 159
S-posti: hakutoimisto@hyria.fi

Oppisopimusasiat
MARJA HILJANEN, opintosihteeri
Puh.: 040 765 5816
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.