Anniskelupätevyyskoe

Hyvinkää
26.2.2019 klo 14.00 - 15.30
Haku päättyy 19.2.2019

Koulutuspaikka

Hyria Hyvinkää, Torikatu 18

Huone

HYTORa163 Auditorio

Hinta

62 € (sis. ALV 24 %). Hinta sisältää testin ja todistuksen.

Kohderyhmä

Sopii kaikille työssään alkoholia käsitteleville ja näin ollen anniskelupassia tarvitseville.

Tavoite

Anniskelupaikassa tulee olla paikalla luvanhaltijan edustajana tämän määräämä vastaava hoitaja tai muu luvanhaltijan tähän tehtävään nimeämä henkilö, jos paikka on avoinna asiakkaille. Vastaavan hoitajan ja muun tehtävään nimetyn henkilön tulee olla täyttänyt 18 vuotta (AlkoL 38 §).
Anniskeluluvanhaltijan on huolehdittava siitä, että vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä henkilöllä on alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymän mallin mukainen todistus (AlkoL 57 §).

Alkoholilain tuntemista osoittavan todistuksen (anniskelupassi) myöntää valtioneuvoston toimiluvan tai opetusministeriön järjestämisluvan nojalla ravintolapalvelun koulutusta antava oppilaitos. Todistus myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen tai saanut vastaavat tiedot sisältävän koulutuksen taikka suorittanut tutkinnon, johon vastaavat tiedot sisältyvät.

Sen, joka alkoholilain voimaan tullessa 1.3.2018 on vanhan alkoholilain (1143/1994) 21 b §:ssä tarkoitetulla tavalla kelpoinen toimimaan anniskelupaikan vastaavana hoitajana, katsotaan täyttävän myös uuden lain mukaiset alkoholilain tuntemista osoittavaa todistusta koskevat pätevyysvaatimukset. Myös vanhan alkoholilain voimassaoloaikana myönnetty anniskelupassi on riittävä todistus alkoholilain tuntemisesta. (AlkoL 93 §).

Toteutus

Koe klo 14.00 - 15.30.

Koe voidaan suorittaa suomen- tai englanninkielisenä. Koekysymykset perustuvat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran materiaaliin Alkoholiasiat ravintolassa.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisesi on sitova, mutta se voidaan peruuttaa kuluitta hakuajan loppuun mennessä.

Veloitamme opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen ilmoittautunut jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Lisätietoja

Kokeeseen tullessasi ota mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistuksesi sekä kuulakärkikynä.

Yhteyshenkilöt

HYRIA HAKUTOIMISTO JATKUVA HAKU
Puh.: 020 690 159
S-posti: hakutoimisto@hyria.fi

HEIDI JUTILA, kouluttaja
Puh.: 045 7731 1071
S-posti: etunimi.sukunimi@hyria.fi


Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.