Hyria Hyvinkää, Hävikkiruokaterminaali

60.6330607, 24.8640537

Hyria Hyvinkää, Hävikkiruokaterminaali

Torikatu 18, 05800, Hyvinkää

Esittely

Torikadulla sijaitsevassa terminaalissa lajitellaan ja säilötään yhteistyökumppaneilta saatavia elintarvikkeita, jotka uhkaavat jäädä myymättä.

Kyseessä on Hyrian vetämä noin vuoden pituinen kokeiluhanke, jonka rahoittamisessa Hyvinkään kaupunki ja evankelisluterilainen seurakunta ovat olleet mukana.

Ruoka-avun tarpeen odotetaan tulevaisuudessa kasvavan muun muassa pitkittyneen koronaepidemian takia. Hyvinkään Torikadulla sijaitsevassa hallissa on hävikkiruokaterminaalin käytössä muutama sata neliötä. Terminaali toimii kivijalkana mahdollisesti tulevaisuudessa kasvavalle jakeluverkostolle.

Ruoka kuljetetaan terminaaliin Hyrian kylmäautolla yhteistyökumppaneilta. Terminaalissa elintarvikkeet lajitellaan ja säilötään asianmukaisesti. Hävikkiruokaterminaalista ei jaeta yksittäisille henkilöille ruokaa, vaan ruoka jaetaan avustustoimintaa toteuttaville tahoille. Ne taas puolestaan käyttävät elintarvikkeita omassa avustustoiminnassaan.

Terminaalin toiminnassa käytännöntyössä osaamistaan pääsevät kehittämään kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat.

Hävikkiruokaterminaalin taustalla toimii Hyvinkään ruoka-apuverkosto, joka on omalla panoksellaan mahdollistanut toiminnan aloittamisen. Mukana yhteistyöverkostossa ovat Hyvinkään kaupungin ja Hyvinkään evankelisluterilaisen seurakunnan lisäksi Toimari ry, Helluntaiseurakunta, Mäntylä ry, Keusote ja Vapaakirkko.

Jos kiinnostuit yhteistyöstä, kysy lisää.

Käyntiosoite

Torikatu 18
05800 Hyvinkää

Postiosoite

Hyria säätiö sr, PL 9, 05801 Hyvinkää