Välkky- kumppanuusverkosto

Välkky-kumppanuusverkosto perustettiin kumppanuussopimuksen allekirjoituksella elokuussa 2010. Sopimuksella oppilaitokset sitoutuvat yhdessä kehittämään toisen asteen ammatillista koulutusta ja siihen kytkeytyvää työelämän kehittämis- ja palvelutehtävää. Verkostoon kuuluvat Ammattiopisto Tavastia, Eerikkilän Urheiluopisto, Faktia, Forssan ammatti-instituutti, Hevosopisto, Hyria koulutus, Hämeen ammatti-instituutti, Kiipulan ammattiopisto ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto.

Kumppanuussopimuksen osapuolet ovat toisen asteen ammatillista peruskoulutusta ja/tai aikuiskoulutusta tarjoavia oppilaitoksia, joiden opiskelijamäärä yhteensä nousee reilusti yli 11.000 ja henkilöstön määrä on n. 1600.

Työryhmät ovat kokoontuneet säännöllisesti, pitäneet yhteisiä seminaareja ja tehneet verkostolle yhteistä materiaalia seuraavasti:

  • Yhteiset työssäoppimisen asiakirjat
  • Yhteistä verkkokurssitarjontaa
  • Erityisopetuksen laatusuositus
  • Kaksi kansainvälisyysaiheista verkkolehteä


Verkoston toimintamahdollisuudet ovat hyvät koulutusmyönteisessä maakunnassa. Täällä on lyhyet etäisyydet, toimivat liikenneyhteydet ja alueen elinkeinorakenne on monipuolinen. Yhdessä on myös helpompi vaikuttaa ja antaa lausuntoja viranomaisille sekä vastata yhteiskunta- ja koulutustakuun haasteisiin.

Verkoston tavoitteena onkin mm. käyttää yhteisiä resursseja ja karsia päällekkäisiä toimintoja, vahvistaa hankeyhteistyötä ja lisätä yhteistä koulutustarjontaa henkilöstökoulutuksiin. Pitkällä aikavälillä suunnitellaan nuorten ja aikuisten koulutustarjontaa yhteisesti järjestämispaikkojen vähentyessä sekä tarjotaan yhteistä opetusta verkko-opetuksessa.

Yhteisiä kehittämisryhmiä on mm. seuraavissa toiminnoissa: aikuiskoulutus, erityisopetus, hanketoiminta, talous ja henkilö, kansainvälisyys, viestintä ja pedagogiikka.

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.