Ajankohtaista

14.2.2012 13.28

Yrittäjyyttä kansainvälisillä harjoitusyritysmessuilla

Hyrian merkonomiopiskelijat Sloveniassa


Hyria koulutuksen EU –rahoitteiset hankkeet: KEM-Key Competences to prepare our students for an entrepreneurial mindset ja Stude Co. – monialainen yrittäjyysympäristö opiskelijoille, tarjosivat kolmelle tulevalle merkonomille mahdollisuuden suorittaa osan yrittäjyysopinnoistaan Celjen kansainvälisillä oppilaitosmessuilla.


KEM-projekti on Elinikäisen oppimisen ohjelma/Comenius- ohjelman rahoittama hanke opiskelijavaihtoineen ja Stude Co.-projekti ESR-rahoitteinen Hyrian hallinnoima yhteistyöhanke Laurea Hyvinkään ja HAMKin Riihimäen yksikön kanssa. Hankkeen tavoitteena on yrittäjyysopintojen ja harjoitusyritystoiminnan kehittäminen. Osallistuminen ansainvälisille messuille tuki molempien EU-hankkeiden tavoitteiden toteutumista.


Messuille osallistuneet merkonomiopiskelijat kertovat omin sanoin kokemuksistaan:


”Olimme Sloveniassa Celjessä osallistumassa kansainvälisille harjoitusyritysmessuille, ”International Practice Firm Trade Fair in Celje, Slovenia 1.2.2012”, johon osallistui kaupanalan koulujen harjoitusyrityksiä ympäri Eurooppaa. Osallistuvia oppilaitoksia oli 60, joista olimme ainoita suomalaisia ja myös ensimmäiset pohjoismaalaiset, jotka koskaan osallistuivat messuille.


Messut alkoivat ständin rakentamisella klo 8. Olimme suunnitelleet osastomme värimaailmaksi ppilaitoksemme värit, pinkin ja mustan, joka olikin näyttävä valinta. Kello 11 alkoi messujen virallinen avajaisseremonia, jossa slovenialaiset nuoret esiintyivät. Tämän jälkeen ihmismassa vyöryi messuilla osastolta osastolle. Osallistujia ja vieraita oli toista tuhatta. Messuilla myimme virtuaalisia työvaatteita, joita ”asiakkaat” ostivat virtuaalisella debit-kortilla. Työvaatteet, joita esittelimme messu-osastollamme, tarjosi kummiyrityksemme ImageWear Hyvinkää.


Messuilla oli useita ruokaan ja matkailuun liittyviä osastoja. Balkanin maissa turismilla on merkittävä rooli taloudessa. Osastot olivat iloisia ja kulttuurinsa mukaan rakennettuja.


Osallistuimme messuille osana merkonomiopintojemme. Olemme kaikki kolme: Tuomas Velama, Tuukka Piiroinen ja Pauli Pekkola, viimeisen vuoden opiskelijoita Hyria Hyvinkään Kauppalankadun toimipisteestä. Messuille osallistuminen oli osa kahden kuukauden mittaista harjoitusyritys-koulutusta, jossa merkonomiopiskelijat kehittävät yrittäjyystaitojaan kummiyritystensä avulla. Koulutukseemme sisältyy lisäksi viimeisenä vuonna opinnäytetyön laatiminen, jonka teemme kukin itsenäisesti omasta messuosallistumisestamme.


Tapahtumaa edeltävänä päivänä olimme tutustumassa

ystävyyskouluumme Mariborissa, joka on Euroopan kulttuurikaupunki 2012. Mariborin kaupallisessa koulussa on 700 oppilasta. Olimme ukana opiskelemassa englantia, nettisivujen luomista sekä tutustumassa heidän harjoitusyritystoimintaansa.

 

Tapahtuma oli oikein mukava lisä opintoihimme ja uskon, että siitä on hyötyä tulevia uravalintoja varten. Messuvieraan roolissa olivat opettajamme Teija Punkki ja Riitta Ahonen.


Lisätietoja


Hyria koulutus

Opiskelijat

Tuomas Velama puh. 050 0981786, Tuukka Piiroinen

puh. 040 7659901 ja Pauli Pekkola puh. 040 0930217,


Stude co. hanke, projektipäällikkö
Riitta Ahonen
puh: 050 4153445, riitta.ahonen(at)hyria.fi


Tutustu myös:
www.studeco.fi ja
www.hyria.fi/projektit/kem

Hyrian opiskelijat suunnittelivat itse messuosaston.
Näkymiä messualueelta.
Lavallakin oli ohjelmaa.


ESR lippu vanhavipuvoima EU 2007-2013 studeco
Koulutus LLP cimo


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.