Ajankohtaista

15.4.2010 13.59

Yrittäjät jakavat oppia toisilleen Hyrian koulutuksessa

Haluatko kehittää yritystoimintaasi kokeneen yrittäjän tukemana? Tai haluatko olla mukana kehittämässä toisen yrittäjän yritystoimintaa? Näillä saatekysymyksillä herätellään alueen yrittäjiä mukaan Hyriassa käynnistyvään Yrittäjän ammattitutkintoon, joka toteutetaan oppisopimuksella ja jossa osaamista hankitaan valmentavan koulutuksen ohessa kokeneiden yrittäjien tuoman hiljaisen tiedon avulla.  


Mitä hyötyä mentoroinnista on tutkintoa suorittamaan lähtevälle yrittäjälle?


Yrittäjän ammattitutkinnon suorittaminen mentoroinnin avulla auttaa yrittäjää ymmärtämään omaa yritystoimintaa, edistää ja tukee yritystoiminnan kehittymistä, auttaa löytämään uusia ideoita sekä vaihtoehtoja liiketoiminnan kehittämiseen, lisää ammatillista osaamista ja laajentaa yrittäjän yhteistyöverkostoja. Koulutus soveltuu pk -yrittäjille ja sukupolvenvaihdosta suunnitteleville, lähiaikoina yrittäjinä aloittaneille, mutta myös pidemmän aikaa toimineille yrittäjille, jotka haluavat päivittää omaa liiketoimintaosaamistaan. Kukin tutkinnon suorittaja kehittää omaa yritystoimintaansa henkilökohtaisen tavoitesuunnitelman mukaisesti, kokeneen yrittäjän, mentorin, tukemana. 1,5 vuoden mittainen oppisopimuskoulutus ja henkilökohtaisen mentorin antama tuki on opiskelijalle maksutonta. Maksettavaksi jää vain tutkintomaksu 50,50 €.


Mitä mentoriksi lähtevä, kokenut yrittäjä, saa itselleen?


Mentoreiksi haetaan kokeneita Riihimäen- ja Hyvinkään talousalueilla toimivia yrittäjiä. Mentor toimii luotettavana keskustelukumppanina ja sparraajana tutkinnon suorittajan pohtiessa omaa yritystoimintaansa ja työkäytäntöjään. Mentor ei ole kaikkitietävä ”yli-ihminen”. Mentorina toimimiseen riittää oma kokemus yrittäjyydestä, halu auttaa ja taito kuunnella toista ihmistä. Myös mentorit saavat uusia näkökulmia, uutta ajankohtaista tietoa yritystoimintaansa ja tutustuvat tehokkaaseen parityöskentelymenetelmään, mentorointiin, jota voi hyödyntää mm. oman yrityksen työntekijöiden ja esimiesten perehdyttämisessä. Mentorit valmennetaan tehtävään ennen koulutuksen alkua.

 

”Kokemuksesta oppiminen ja kokemuksellinen oppiminen ovat hyvin keskeisiä asioita yrittäjyyteen kasvamisessa.  Mentoroinnin sisältö muodostuu tulevaisuuteen liittyvistä osaamistavoitteista, erilaisista visioista, koulutuksessa opitun soveltamisesta omaan työhön ja työkäytäntöjen uudistamisesta. Tämän vuoksi mentorointi onkin erinomainen työväline Yrittäjän ammattitutkinnon suorittamiseen.  Aikaisemmat kokemukset mentoroinnista yrittäjien tukimuotona ovat olleet erittäin myönteisiä. Alueellisesti nähtynä verkostoituminen on yksi mentoroinnin parhaimmista anneista”, toteaa yrittäjämentoroinnin parissa vuosia työskennellyt, Yrittäjän ammattitutkinnon vastuukouluttaja Leena Maukonen.


Tervetuloa Hyriaan kuulemaan lisää Yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta tai mentorina toimimisesta!


Kaikille avoin infotilaisuus
järjestetään Hyvinkäällä torstaina 6.5.2010 klo 17.00–19.00 osoitteessa Torikatu 18, auditorio. Kahvitarjoilun järjestämiseksi ilmoittautumiset infotilaisuuteen 29.4.2010 mennessä leena.maukonen(at)hyria.fi


Lisätietoja

Hyria koulutus
vastuukouluttaja Leena Maukonen

puh. 050 524 3590

leena.maukonen(at)hyria.fi


Koulutuksen lisätiedot:

www.hyria.fi/koulutukset/aikuiset/koulutushaku/yrittajan_ammattitutkinto_oppisopimuksella.1003.html


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.