Ajankohtaista

11.12.2013 10.01

Ympäristöosaava ammattilainen -verkkopalvelu avattu!

Uusi verkkopalvelu sisältää ympäristöalan itseopiskeluaineiston, osaamistestin ja työelämän organisaatioille tarkoitetun kehittämisen tukiaineiston viidelle alalle: sosiaali- ja terveysalalle, kiinteistönhoidon alalle, kone- ja metallialalle, ruokapalvelualalle sekä puhdistuspalveluiden alalle.  Hanke on toteutettu Opetushallituksen TYKE-rahoituksella.  Hyria on ollut mukana tuottamassa sosiaali- ja terveysalan aineiston.  


”Ympäristöasiat ovat jokaisen toimialan, jokaisen yrityksen sekä yhä enemmän myös jokaisen ammattilaisen jokapäiväistä osaamista”, toteaa hankkeessa mukana ollut kouluttaja Anneli Karhunen Hyriasta.


Hankkeessa on tuotettu uudenlainen palvelu yritysten ja organisaatioiden ympäristöosaamisen kehittämiseen. Tavoitteena on edistää ammatissa toimivien työntekijöiden ja organisaatioiden ympäristöosaamista sekä tukea työelämän ja ammatillisen koulutuksen välistä yhteistyötä.  Jatkossa hankkeessa on tarkoitus tuottaa vielä malli koulutuspalveluille, jota mukana olleet oppilaitokset voivat hyödyntää työelämäyhteistyössään ja koulutuksessaan.


Sisältö kattaa ammattialojen keskeiset ympäristöasiat ja se on tuotettu yhteistyössä kunkin alan yritysten ja asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. Palvelusta löytyy myös työkaluja ja vinkkejä, joiden avulla organisaatiot voivat kehittää ympäristöosaamistaan ja vastuullista toimintaansa.


Hanketta on koordinoinut Suomen ympäristöopisto Sykli ja hankkeessa ovat Hyrian lisäksi olleet mukana Savon ammatti- ja aikuisopisto, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto sekä Faktia.


Lisätietoja

Ympäristöosaava Hyriassa >>

Erikoissuunnittelija

Virpi Lyytimäki

virpi.lyytimaki(at)hyria.fi


Ympäristöosaava.fi -verkkopalvelu >>


Suomen ympäristöopisto Sykli >>

Projektipäällikkö

Minna Myllykoski

minna.myllykoski(at)sykli.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.