Ajankohtaista

20.2.2015 10.57

Yhteishaku: hae Etelä-Suomen parhaaseen ammatilliseen oppilaitokseen - Hyriaan!

Haku ammatilliseen koulutukseen alkaa 24.2.2015

Hyria on suosittu ammatillinen kouluttaja. Hakijoiden määrät ovat olleet tasaisessa kasvussa ja tänä vuonna nuorille on tarjolla yli tuhat opiskelupaikkaa. Hyriassa opiskelee vuosittain noin 2 700 nuoriso-opiskelijaa. Kolmivuotinen ammatillinen koulutus tarjoaa opiskelijalle tutkinnon sekä suoran väylän työelämään.

Kaikissa nuorten nuorten perustutkinnoissa on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkinto. Kaksoistutkinto tarkoittaa esimerkiksi talonrakennuksen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon samanaikaista suorittamista. Käytännössä opiskelija opiskelee ammatillisia aineita Hyriassa ja yleissivistäviä aineita Hyvinkään tai Riihimäen lukioissa. 

Hyria on Etelä-Suomen paras ammatillinen oppilaitos

Hyria sijoittui valtakunnallisesti kolmanneksi ammatillisen koulutuksen laatupalkinto-kilpailussa 2014 ollen Etelä-Suomen paras ammatillinen oppilaitos. Laatupalkinnon voittivat Kainuun ammattiopisto ja Optima samkommun Pietarsaaresta. Hyria tuli kilpailussa kolmannelle sijalle kunniamaininnalla. Hyrian selkeäksi vahvuudeksi osoittautui laatupalkintokilpailun erityisteema, koulutuksen läpäisyn edistäminen ja keskeyttämisen vähentäminen.

Kevään 2015 yhteishaku

Ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haetaan yhteishaussa. Hakija voi esittää useamman eri hakutoiveen. Hakuaika syksyllä 2015 alkavaan koulutukseen on 24.2.-17.3.2015. Opiskelupaikkaa haetaan opintopolku.fi –palvelun kautta. Hyrian nuorten koulutustarjontaan voit tutustua tästä.

Viime vuonna 2014 Hyriaan haki yhteishaussa 4522 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita 1272. Suosituin Hyrian koulutuksista oli edellisten vuosien tapaan eläintenhoidon koulutusohjelma. Seuraaviksi suosituimmat koulutukset olivat kuvallisen ilmaisun perustutkinto, josta valmistuu kuva-artesaaneja ja uutena koulutuksena viime syksynä Hyriassa alkanut kauneudenhoitoalan perustutkinto, josta valmistuu kosmetologeja.

Kevään 2015 erillishaku 

Hyrian erillishaku järjestetään 24.2.-17.3.2015 ja on tarkoitettu niille hakijoille, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet ammatillisen tutkinnon tai muun tutkinnon, eivätkä voi hakea koulutuksiin yhteishaussa. Erillishaussa oleviin koulutuksiin haetaan suoraan Hyriaan nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella, joka aukeaa hakuajan alettua. Erillishaun aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan nuorten koulutuksen ryhmien mukana ja opetus on päiväopetusta.

Tutustu Hyriassa opiskeluun YouTuben ja Netti-TV:n kautta

Hyriassa opiskeluun voi tutustua myös videoklippien ja Netti-TV:n välityksellä. Hyrian YouTube -kanavalle on kerätty AV-viestinnän opiskelijoiden tekemiä koulutusalojen lyhyitä esittelyvideoita. Lyhyitä klippejä on jo lähes 20 kpl ja määrä kasvaa koko ajan. Viime syksynä aloittanut Hyrian Netti-TV lähettää ohjelmaa joka perjantai klo 10 ja uusintana seuraavana tiistaina klo 15. Lähetyksen ideoivat ja toteuttavat AV-viestinnän opiskelijat opettajan johdolla. Kuvaukset tehdään Hyrian omassa studiossa.


Enemmän osaamista Hyriasta!Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.