Ajankohtaista

14.2.2017 8.55

Yhteishaku alkaa 21.2., Hyriassa on tarjolla nuorille lähes tuhat opiskelupaikkaa

Hyria on suosittu ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 2 400 nuoriso-opiskelijaa. Ammatillinen peruskoulutus tarjoaa opiskelijalle tutkinnon ja suoran väylän työelämään.  Opiskelussa painottuu käytäntö ja huomattava osa ammattitaidosta hankitaan työssäoppimalla alan työpaikoilla.

Hyriassa on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkinto, ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti. Hyrian omassa kaksoistutkintoryhmässä ammatilliset aineet opiskellaan Hyriassa ja yleissivistävät aineet lukiossa.

Kevään 2017 yhteishaku

Ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakija voi esittää useamman eri hakutoiveen. Hakuaika syksyllä 2017 alkavaan koulutukseen on 21.2. - 14.3.2017. Opiskelupaikkaa haetaan Opetushallituksen ylläpitämän opintopolku.fi -palvelun kautta. Lisätietoa koulutuksista ja suorat hakulinkit löytyvät Hyrian nettisivuilta www.hyria.fi/nuoret

Uutta Hyriassa: kiinteistönhoitajan tutkinto sekä kukka- ja puutarhakaupan osaamisala

Hyriassa on yhteishaussa nuorille tarjolla lähes tuhat opiskelupaikkaa. Ensi syksynä on luvassa myös uusi tutkinto, Hyvinkäällä aloitettava kiinteistönhoitajan koulutus (kiinteistöpalvelujen perustutkinto). Opintoihin sisältyvät kiinteistöjen tekniikka, LVI-järjestelmien kunnossapito, koneiden käyttö ja huolto sekä rakennustekniset korjaustyöt ja ulkoalueiden monipuolinen hoito.

Puutarhurin opinnoissa (puutarhatalouden perustutkinto) on Hyriassa voinut opiskella puutarhatuotannon ja viheralan osaamisaloja. Nyt uutena on haettavissa kukka- ja puutarhakaupan osaamisala. Osaamisalalta valmistunut puutarhuri voi työskennellä esimerkiksi kukkakaupassa tai puutarhamyymälässä. 

Suosituimmat koulutukset viime vuonna olivat eläintenhoitaja ja datanomi

Viime vuonna 2016 yhteishaussa Hyrian 1043 opiskelupaikkaa haki kaikkiaan 3302 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 939. Suosituin Hyrian koulutuksista oli edellisten vuosien tapaan eläintenhoitaja. Seuraavaksi suosituimmat koulutukset olivat datanomi, putkiasentaja ja turvallisuusvalvoja. Erityinen valopilkku oli seuraavana suosituimmuuslistalla oleva, erinomaisesti työllistävä, kone- ja metalliala, jossa Hyria onnistui kääntämään pitkään alamaissa olleen hakijamäärän kasvuun.

Yhteishaun lisäksi nuorille myös muita vaihtoehtoja

Yhteishaun jälkeen hakuun tulee yhteensä 60 syksyllä alkavaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA-koulutuksen paikkaa. Koulutuksessa parannetaan opiskeluvalmiuksia, tutustutaan eri koulutusvaihtoehtoihin ja ammatteihin sekä parannetaan arjen taitoja. VALMA:n hakuaika on 24.5. - 26.7.2017.

Hyrian erillishaku on tarkoitettu jo aiemmin ammatillisen tutkinnon suorittaneille ja ylioppilaille, jotka eivät voi hakea yhteishaussa. Erillishaun aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan nuorten koulutuksen ryhmien mukana ja opetus on päiväopetusta.

Ylioppilaspohjaisille hakijoille useita hakureittejä

Lukiosta valmistuneilla hakijoilla on ollut aiempina vuosina mahdollisuus hakea yhteishaussa Hyrian ylioppilaspohjaisiin koulutuksiin. Nyt erillisistä yo-pohjaisista koulutuksista on luovuttu ja tarjolla on lukuisia muita mahdollisuuksiin lukion jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen. Yo-pohjaiset hakijat voivat hakea opiskelemaan aikuiskoulutuksena toteutettaviin ammatillisiin perustutkintoihin, jotka tarjoavat erinomaisen väylän työelämään. Muita vaihtoehtoja lukiosta valmistuneille ovat erillishaku ja oppisopimuskoulutus.

Lisätietoja: Hyria koulutus, rehtori Tuula Kortelainen, tuula.kortelainen(at)hyria.fi, puh. 040 834 9904


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.