Ajankohtaista

15.2.2018 9.13

Yhteishaku alkaa 20.2., Hyriassa on tarjolla nuorille lähes 850 opiskelupaikkaa

Hyria on suosittu ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 2 400 peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen tullutta opiskelijaa. Ammatillinen peruskoulutus tarjoaa opiskelijalle tutkinnon ja suoran väylän työelämään.  Opiskelussa painottuu käytäntö ja huomattava osa ammattitaidosta hankitaan oppimalla alan työpaikoilla.

Hyriassa on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkinto, ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti. Hyrian omassa kaksoistutkintoryhmässä ammatilliset aineet opiskellaan Hyriassa ja yleissivistävät aineet lukiossa.

Ammatillinen koulutus antaa lukion tapaan jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Hyria on myös rakentanut Nopeammin insinööriksi ja Nopeammin sairaanhoitajaksi -polut opiskelijoilleen paikallisten ammattikorkeakoulujen, HAMK:n ja Laurean kanssa. AMK-opinnoista kiinnostuneet opiskelijat voivat suorittaa AMK-opintoja jo ammatillisen perustutkinnon suorittamisen aikana ja jatkaa suoraan ammattikorkeakouluun ilman pääsykokeita.

Kevään 2018 yhteishaku

Ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakija voi esittää useamman eri hakutoiveen. Hakuaika syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen on 20.2. - 13.3.2018. Opiskelupaikkaa haetaan opintopolku.fi -palvelun kautta. Lisätietoa koulutuksista ja suorat hakulinkit löytyvät Hyrian nettisivuilta www.hyria.fi/yhteishaku  

Uusia koulutuksia Hyriassa: matkailupalvelujen tuottaja, vastaanottovirkailija, toimitilahuoltaja ja pienkonekorjaaja

Hyriassa on yhteishaussa tarjolla lähes 850 opiskelupaikkaa. Ensi syksynä on luvassa myös uusia tutkintoja, Hyvinkäällä aloitetaan matkailualan perustutkinto, jossa voi kouluttautua matkailupalvelujen tuottajaksi tai vastaanottovirkailijaksi. Hyria toteuttaa koulutuksen yhteistyössä alueen matkailualan yritysten, mm. VisitSveitsi-brändin alla toimivien yritysten kanssa.

Muut ensi syksyn uudet tutkinnot alkavat Riihimäellä: puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja ja autoalan perustutkinto, pienkonekorjaaja. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala työllistää erittäin hyvin. Toimitilahuoltajan työt voivat olla erilaisia siivoustöitä, kokous- ja ateriapalveluja, asiakkaan avustamista ja kiinteistönhoitotehtäviä.  Pienkonekorjaajan koulutuksessa puolestaan erikoistutaan moottorikäyttöisten pienkoneiden kuten moottoripyörien, mopojen, mopoautojen ja mönkijöiden korjaukseen. Pienkonekorjaaja toimii alan korjaamo- ja asiakaspalvelutehtävissä esim. myynti-, varaosa- ja huoltoliikkeissä.

Yhteishaun lisäksi nuorille myös muita vaihtoehtoja

Yhteishaun jälkeen hakuun tulee yhteensä 66 syksyllä alkavaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan VALMA-koulutuksen paikkaa. VALMA-koulutuksen tavoitteena on selkiyttää tulevaisuudensuunnitelmia ja ammattialan valintaa sekä hankkia valmiuksia tuleviin opintoihin. Syksyllä 2018 alkavan VALMA-koulutuksen hakuaika on 22.5. - 24.7.2018.

Ammatillisen koulutuksen uudistus tekee opinnoista entistä yksilöllisempiä

Ammatillista koulutusta uudistetaan parhaillaan - jatkossa on vähemmän tutkintoja, mutta ne ovat laaja-alaisempia. Opiskelijat voivat myös erikoistua tutkintojen sisällä ja valinnaisuus lisääntyy. Työpaikoilla tapahtuvan oppimisen määrää lisätään. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota päivitetään tutkinnon suorittamisen aikana. Suunnitelmassa huomioidaan aiempi osaaminen eli opiskelija opiskelee vain sellaista, mihin hänellä ei ole vielä aiempaa osaamista.

Lisätietoja:
Hyria koulutus, rehtori Tuula Kortelainen
tuula.kortelainen(at)hyria.fi
Puh. 040 834 9904


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.