Ajankohtaista

30.9.2010 10.26

Virallisesti savuton Hyria

Hyria koulutus muuttuu savuttomaksi perjantaista 1.10.2010 alkaen. Tupakointi on kielletty kaikissa perusopetusta, ammatillista koulutusta ja lukio-opetusta antavien oppilaitosten sisätiloissa ja oppilasasuntoloissa sekä niiden käytössä olevilla ulkoalueilla (Tupakkalaki 12 §). Tupakkalain tarkoitus on ehkäistä tupakkatuotteiden käytön aloittamista, edistää niiden käytön lopettamista ja suojella väestöä tupakansavulle altistumisesta. Lain tavoitteena on ihmisille myrkyllisiä aineita sisältävien ja riippuvuutta aiheuttavien tupakkatuotteiden käytön loppuminen.

Tupakoinnin kieltäminen koskee koko henkilö- ja opiskelijakuntaa Hyrian kiinteistöissä ja piha-alueilla. Näiltä alueilta poistetaan kaikki tupakointiin varatut katokset, tuhkakupit ja muut vastaavat laitteet. Mm. oviin kiinnitetään Savuton alue -kieltotarrat.

Opiskelijakunta otetaan mukaan suunnittelemaan vaihtoehtoista toimintaa tupakoinnin sijaan. Hyria tukee näiden vaihtoehtoisten toimintojen toteuttamista.

Tupakkalain mukaan opiskelija, joka oppilaitoksen henkilökunnan huomautuksesta huolimatta jatkaa tupakointisäännösten rikkomista, on mahdollista tuomita tupakointirikkomuksesta sakkoon.

Ari Orelma
rehtori


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.