Ajankohtaista

8.11.2013 13.49

Vielä noin 20 apurahaa jäljellä opiskelijoiden ulkomaan vaihtoihin

Hakuaika opiskelijoiden ulkomaan vaihtoihin (työssäoppimaan tai opiskelemaan) on loppusuoralla ja apurahoja on vielä jäljellä Eurooppaan noin 20 opiskelijalle. Kansainväliset 4 - 15 viikon vaihtojaksot on tarkoitettu 2. ja 3. vuoden opiskelijoille, koska opiskelijoiden edellytetään jo hallitsevan oman alansa perustiedot ja -taidot. Apurahat ovat pääsääntöisesti tarjolla Hyrian nuorten puolen opiskelijoille, mutta myös aikuiskoulutuksen perustutkinto-opiskelijat voivat hakea vaihtoon, mikäli esim. rahoittajalle vaihtojakso sopii ja toteutus onnistuu luontevasti opintoihin.

 

Apurahojen käyttöaika on 30.5.2014 asti, eli paluupäivä on oltava viimeistään tuo edellä mainittu. Apurahat summa perustuu eri maiden elinkustannuksiin ja lasketaan maakohtaisesti viikkojen mukaan. Muutamia esimerkkejä apurahojen summista 4 vkoa Espanja 920€ (lisäviikot + á 120€), 4 vkoa Iso-Britannia 1040€ (lisäviikot + á 150), 4 vkoa Viro 800€ (lisäviikot + á 100€).

 

Pääsääntöisesti pyritään siihen että apuraha kattaisi pakolliset kulut eli lennot, vaihdonaikaisen asumisen sekä vapaa-ajan ja matkatavaravakuutuksen. Lyhytaikaisen asumisen hinnat vaihtelevat melko paljon ja sen vaikutuksella joskus opiskelijalle jää apurahasta jopa käyttörahaa kun taas joskus opiskelijan täytyy maksaa itse osa kattaakseen edellä mainitut. Lisäksi koululta voi hakea etukäteen ateriakorvausta á 3,50€ per arkipäivä.

 

Hyrialla on kattava yhteistyöoppilaitosverkosto, jota opiskelijat voivat hyödyntää tai vaihtoehtoisesti he voivat etsiä työssäoppimispaikan itse ulkomailla. Ulkomailla suoritettu työssäoppimisjakso tai opinnot luetaan pääsääntöisesti hyväksi opintoihin Hyriassa.

 

Valinnan kriteereinä:

- 18 vuoden ikä

- riittävän sujuva suullinen englannin taito

- vahva ja selkeästi ilmaistu oma motivaatio

- riittävä fyysinen ja henkinen terveys, riittävät elämänhallintataidot

- opintojen edistyminen (ei nollia, ei poissaoloja eikä suorittamattomia kursseja)

- moitteeton käytös oppilaitoksessa ja top -jaksoilla.

 

Lisätietoja saat Hyrian kotisivuilta http://www.hyria.fi/international_hyria/student_exchange tai kv-vastaavilta http://www.hyria.fi/international_hyria/contact_us

 

Voit hakea vielä 2013-2014 lukuvuoden vaihtojaksolle täyttämällä hakulomakkeen ja lähettämällä sen oman alasi tai yksikkösi kv-vastaavalle. Hakulomake Hakemus ulkomaan top-opiskelijavaihtojaksolle (doc) (157 KB)


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.