Ajankohtaista

30.5.2017 12.29

Vertaisneuvojakoulutuksesta hyvää palautetta

Vertaisneuvoja_600x600

”Elämä on opettanut pitämään toisista huolta!”

Hyvinkäällä järjestettiin ensimmäistä kertaa vertaisneuvojakoulutus yhteistyössä HRAKS:n, Hyria koulutuksen ja Motive-hankkeen kanssa. Pilottikoulukseen osallistui 27 henkilöä, ja koulutuksen päätöskakkukahvit juotiin perjantaina 26.5. Hyria Hyvinkään tiloissa Torikadulla. Tuoreet vertaisneuvojat huokuivat innostusta ja onnea. ”Minulle jäi todella hyvä fiilis koko koulutuksen sisällöstä ja ryhmähengestä. Koulutus antoi paljon uutta tietoa, myös palveluista, joiden olemassa olosta en edes aiemmin tiennyt”, kehui koulutukseen osallistunut Heli Kallio. Satu Lindgren ja Päivi Helminen olivat Helin kanssa samoilla linjoilla: ”Saimme koulutuksesta voimaa, itsevarmuutta ja rohkeutta jakaa tietoutta myös muille. Koulutus antoi pontta myös lähteä opiskelemaan lisää!”

Maksuton vertaisneuvojakoulutus kouluttaa vapaaehtoisia, jotka voivat toimia apuna ja tukena esimerkiksi virastoasioinnissa tai Kelan papereiden täyttämisessä. Koulutukseen voi halutessaan osallistua myös lisätäkseen omaa tietouttaan yhteiskunnan eri palveluista. Vierailevien asiantuntijoiden luennoilla tulivat tutuksi mm. erilaiset oppilaitokset, sosiaali- ja terveyspalvelut, oikeusaputoimisto, velkaneuvonta sekä TE-palvelut. Kouluttajana toimi yksilöohjaaja Jenny Moilanen HRAKS:sta.

”On hienoa huomata, miten moni on aidosti kiinnostunut auttamaan ja tukemaan muita ihmisiä”, Jenny Moilanen viittaa osallistujien innokkuuteen ja aktiivisuuteen kehittää toimintaa eteenpäin.

Pilottikoulutukseen osallistuneet Heli, Satu ja Päivi kehottavat kaikkia vapaaehtoistyöstä tai muiden auttamisesta kiinnostuneita hakeutumaan vertaisneuvojakoulutukseen: ”Koulutus sopii ehdottomasti kaikille asiasta kiinnostuneille. Se täydentää hyvin myös aiempia koulutuksia alasta riippumatta, sillä esimerkiksi toisten ihmisten kohtaamista ei varmasti koskaan voi opetella liikaa!”

 

Vertaisneuvojakoulutus 10.2.-26.5.2017

  • Koulutuksen järjestivät Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr (HRAKS), Hyria koulutus ja ESR-rahoitteinen Motive-hanke.
  • Koulutus oli alueellaan ensimmäinen, vastaavia koulutuksia on järjestänyt aiemmin mm. SOSKU-hanke Järvenpäässä.

  • Ryhmä kokoontui joka perjantai Hyvinkäällä, Hyrian Torikadun tiloissa.

  • Koulutuksen sisältöjä olivat mm. vapaaehtoistyö ja sen perusteet, vaitiolovelvollisuus sekä vapaaehtoistyön suunnittelu, kehittäminen ja markkinointi.

  • Tuoreet vertaisneuvojat jatkavat vertaisneuvojatoiminnan kehittämistä Hyvinkään-Riihimäen alueella yhteistyössä HRAKS:n kanssa.

  • Seuraavan koulutuksen on suunniteltu alkavan syksyllä 2017.

 

Lisätietoja:

Jenny Moilanen, yksilöohjaaja
Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr
050 382 0276
jenny.moilanen(at)hraks.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.